Преместване на гардероб. Подводни камъни.

Какво трябва да знаете, когато премествате гардероб

Преместване на гардероб има нюанси.

Гардеробът е най-често срещаната мебел, която се намира в почти всеки дом. И в същото време често е най-големият предмет в къщата, освен това е доста тежък, така че транспортирането му сами не минава без щети както на самата мебел, така и на гърба на човека, който се е опитал да преместете го сами.
хамали за гардероб
Хамали за гардероб
За да избегнете всичко това и да доставите шкафа до ново място на пребиваване без никакви проблеми, трябва да поръчате хамалски услуги и да използвате услугите на хамали, които познават добре работа си.

Хамалски услуги във София
Хамалски услуги

Как да преместите правилно гардероб

Първото нещо, което трябва да решите, е дали да разглобите гардероб или да го транспортирате цял.

Ако гардероб е стар, тогава разглобяването му може просто да го унищожи, така че такава мебел трябва да се транспортира само като цяло.

Но ако гардероб е чисто нов, тогава е по-добре да го разглобите по време на транспортиране, особено след като модерните дизайни се разглобяват и сглобяват без много трудности. Хамали ще ви помогнат.

Всички разглобени части на гардероб, включително чекмеджета, рафтове и врати, трябва да бъдат добре опаковани. Можете да закупите опаковката сами или да я поръчате от хамалска фирма, която ще извърши транспорта.

В същото време опаковката може да предпази гардероб само от някои козметични дефекти, като вдлъбнатини или драскотини, така че при транспортирането е достатъчен само един слой велпапе, мехурче или полиетилен. Хамалски услуги осигуряват това.
преместване на гардероб
Разглобяване на гардероб е лесна работа
След приключване на опаковането гардероб трябва да бъде изнесен първо от апартамента, а след това от входа. Най-лесният начин да направите това е с ремъци за привързване. Така правят всички хамали.

Ако по време на прехвърлянето на гардероб не е бил разглобен, тогава определено трябва да проверите дали вратите му са добре затворени, в противен случай те могат да се отворят в най-неочаквания момент и да се счупят в същото време.

хамали за мебели

Уверете се, че вратите на гардероба са плътно затворени.

Трикове при преместване на гардероб

При транспортирането на всички мебели има трикове, които само професионалистите в своята област могат да знаят. При транспортиране на шкафа трябва да се вземат предвид следните точки:

1. При демонтажа всички части на мебелите трябва да бъдат маркирани, а болтовете да се съберат в отделна торбичка и да се закрепят с тиксо към една от стените на шкафа. Това ще ви позволи лесно да навигирате при сглобяването на шкафа и болтовете в този случай няма да бъдат загубени.

2. При транспортиране на шкафа скоростта на автомобила не трябва да надвишава 60 км в час и трябва да изберете маршрут само по добре асфалтирани пътища.

3. Използването на повдигащи колани ще направи процеса на товарене и разтоварване на шкафа много по-лесен.

4. Особено внимание трябва да се обърне на ъглите на шкафа, тъй като това е най-уязвимото място на мебелите. Те са най-добре защитени с картонени ъгли или плат.


И, разбира се, в никакъв случай не трябва да транспортирате и носите шкафа сами. Най-добре е да поръчате хамали и хамалски услуги.

Първо, това е обезпокоително. Второ, това е много неудобно и неприятно. И накрая, само истинските професионалисти знаят точно как да се справят с тази обемиста конструкция, така че да не остане нито една драскотина върху нея.
Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?