Въпроси и отговори за къртене на баня

Трябва да знаете тази информация преди да започнете къртене на ваша баня

Какво да вземате предвид, преди да започнете ремонт на баня.

Освен кърти баня, има много други неща. Нека да ги разглеждаме.

Къртене на баня - това са само част от важни неща при ремонт на баня. Преди да започнете ремонт на банята, трябва да вземете предвид още няколко важни фактора. Ето някои основни съображения:


  1. Бюджет. Определете колко сте готови да похарчите за обновяването. Това ще ви помогне да насочите избора си и ще гарантира, че оставате в рамките на финансовите си ограничения. Защото например само услуги за кърти чисти извозва в нашето време ще струват като цял ремонт преди 5 години.
  2. Обхват на проекта. Вземете решение за степента на обновяването. Планирате ли цялостен ремонт на баня или само малки актуализации? Помислете дали искате да промените оформлението, да смените арматурата, да актуализирате подовата настилка или да направите някакви структурни промени. Познаването на обхвата ще ви помогне да планирате ремонт по-ефективно.
  3. Дизайн и стил. Определете дизайна и стила, които искате за вашата нова баня. Потърсете вдъхновение в списания, онлайн платформи и уебсайтове за подобряване на дома. Обмислете фактори като цветови схеми, тела, осветление и цялостна естетика, за да създадете сплотен и приятен дизайн.
  4. Практичност и функционалност. Помислете как ще използвате банята и какви функции са важни за вас. Помислете за нуждите от съхранение, броя на хората, които използват банята, и всякакви специфични изисквания, които имате. Уверете се, че дизайнът и оформлението отговарят на вашите практически нужди. И после вече можете да започнете подготовка към къртене на баня.

5.Водопроводни и електрически съображения. Ако планирате да направите значителни промени в оформлението или инсталациите, консултирайте се с професионалист, за да сте сигурни, че вашите водопроводни и електрически системи могат да поемат промените. Преместването на водопроводни и електрически връзки може да бъде сложно и може да изисква разрешителни.


6.Изпълнители и разрешителни. Определете дали ще наемете изпълнител или ще извършите къртене на баня и ремонта сами. Ако решите да наемете професионалисти за ремонта и кърти чисти извозва, проучете и изберете надеждни изпълнители с опит в ремонта и къртене на бани. Също така проверете дали са необходими разрешителни за обновяването и се уверете, че са получени, преди да започнете работата.


7.График. Помислете за времевата рамка за обновяването. В зависимост от мащаба на проекта може да отнеме от няколко дни до няколко седмици. Бъдете готови за потенциални смущения в ежедневието си по време на процеса на обновяване. Особенно по работи за кърти.


8.Качествени материали. Изберете висококачествени материали, подходящи за баня. Баните са изложени на влага и влажност, така че изберете материали, които са устойчиви на повреди от вода и лесни за почистване. Инвестирайте в издръжливи тела и покрития, които ще издържат изпитанието на времето.


9.Енергийна ефективност. Помислете за включване на енергийно ефективни функции в обновяването на вашата баня. Инсталирайте тоалетни с нисък поток, кранове и душове, за да пестите вода. Изберете енергийно ефективни осветителни тела и помислете за добавяне на изолация, за да подобрите енергийната ефективност.


10.Достъпност. Ако имате специфични нужди от достъпност или планирате да остареете на място, помислете за включване на принципи на универсален дизайн във вашия ремонт на баня. Това може да включва функции като дръжки, по-широки врати и душове.


Като вземете предвид тези фактори, преди да започнете ремонт на баня, можете да планирате ефективно проекта и да създадете пространство, което отговаря на вашите нужди, стилови предпочитания и бюджет. А ние сме винаги готови да направим за вас качествено и евтино къртене на баня.


Ако искате да разглеждате тези 10 неща по-подробно - прочетете нашия статия: "Какво да вземате предвид, преди да започнете ремонт на баня. Първите 3 нюанса"

Демонтаж при къртенето на баня

Ние сме предлагаме бесплатна услуга за демонтаж

При къртене на баня най-често се налага да започнете със смяна на ВиК. Понякога се изваждат всички стари водопроводни инсталации, а понякога се премахват само тези, които вече не могат да се използват. Изправени пред този въпрос, много собственици осъзнават, че може да не успеят да се справят сами със задачата. И те призовават за тези цели специалисти, които бързо се справят с отстраняването на стари водопроводни инсталации. Най-често клиентите се интересуват от въпроса колко струва демонтирането на мивка, тоалетна. Именно този елемент създава най-много проблеми по време на ремонт.

Това може да стане по различни начини. Ако водопроводът все още е подходящ за използване в страната, тогава е препоръчително да го премахнете без ненужни повреди. Но понякога е напълно развален, тогава не можете да обърнете много внимание на точността.


За да демонтирате мивка и друго, трябва да подготвите набор от инструменти: длето, чук, нож, гаечен ключ, ножовка, парцал, чук, отвертка. Ние ще направим всичко това за вас безплатно. После ще направим почистване и извозване. Поръчайте къртене на банята при нас - и определено ще останете доволни. Ние сме предлагами комплексни услуги като кърти чисти извозва.


Още интересни статии можете да намерите в нашия блог.

Защо е по-добре да не правите

къртене на баня сами

Защо е по-евтино да наемете специалисти?

Първата причина, поради която не е добре да правите къртене на баня сами, е, че можете да повредите тръби и канали. В резултат на това ремонт ще ви струва още повече и ще ви отнеме повече време. Нашите цени за къртене на баня много евтини.


Втората причина е, че ще ви отнеме много време. Професионалистите ще го направят 5 пъти по-бързо.

Третата причина е, че все пак ще имате нужда от услуги за извозване. Така че защо не поръчате комплексна услуга като кърти чисти извозва веднага. В крайна сметка ние даваме големи отстъпки за комплекса. И така спестявате парите и времето си. Още интересни статии можете да намерите в нашия блог.

Какво ви трябва, преди да започнете къртене на баня?

Това ще улесни целия процес

Първо трябва да се свържете с нашите специалисти. Можете да изпратите заявление чрез формата на нашия уебсайт, да пишете на мениджъра на WhatsApp или да се обадите на 0882099977. Това ще ви позволи да получите предварителна оценка за работата.


Освен това, за да потвърдите оценката, ще трябва да извършите контролни измервания на банята. Ние предоставяме тази услуга безплатно, по всяко удобно за вас време. Това ще отнеме около 15-20 минути и въз основа на резултатите от измерването ще бъде записан списък с бъдещи работи и тяхната цена.

Много е важно да се обърне внимание на предварителния етап - подготовката на помещенията. Къртене на баня са придружено от появата на голямо количество прах и мръсотия, строителни отпадъци. Поради това е необходимо предварително да се премахне от помещенията или да се защити всичко, което може да пострада по време на къртенето на бьаня. Например домакински уреди, мебели, предмети от интериора и др. Можете да го направите сами или да се доверите на нашите специалисти, които ще се погрижат за безопасността на вашето имущество. Още интересни статии можете да намерите в нашия блог.

Къртене на баня. Подготовка.

Демонтаж в апартамента - за какво да се подготвим психически и как всичко се случва в действителност.

Как се подготвя?


На първо място, както при повечето други видове работи по къртене, препоръчително е да общувате със съседите, да обясните, че няма да се случи нищо ужасно, че не планирате да премахвате носещите стени, че къщата няма да се срути, но ще остане в същата статична позиция, която и е била преди това. Почти винаги съседите отлично разбират, че вашият апартамент е в окаяно състояние и изисква ремонт.



Когато жителите на входа знаят за бъдещето, те обикновено са доста толерантни към случващото се (освен ако, разбира се, не забавят шумната работа с около седмица). Друг важен момент е да се обясни на живущите, че входът ще се почиства вечер, а под прозорците няма да се оставят отпадъци. Да обобщим - "правим ремонт, ще има шумна работа в началния етап, имайте търпение един-два дни, след нас всичко ще остане както си беше, дори по-добре."


Вторият важен момент е състоянието на водопроводните тръби и релсите за кърпи. Много често (но не винаги) тръбите са в много тъжно състояние. Тъй като повечето собственици често напълно се отърват от водопроводната кабина (включително задната стена) по време на такъв глобален ремонт, това се превръща в сериозен проблем. Ако има кран, който е в изправност и напълно блокира подаването на вода към апартамента, това на практика елиминира проблема. Но ако кранът е полумъртъв и тръбите са очевидно ръждясали, тогава преди да започнете демонтажа, силно се препоръчва да се срещнете с водопроводчика, когото възнамерявате да поканите, за да извърши следните специализирани работи за вас.

Надеждата, че "ако всичко се прави много внимателно, тръбите няма да протекат", може да не се сбъдне в най-важния момент. Отново да обобщим - при наличие на ръждясали тръби и липса на нормален входящ кран, поканата на водопроводчик ще спести нервите на вас, служителите, а в резултат (за последствията) и на съседите. Решетката за хавлии създава неудобство, но почти никога не тече (тя е подпряна отдолу или фиксирана към тавана). Но бих искал да отбележа, че дори ако всичко е в нормално състояние, присъствието на телефона на водопроводчик никога няма да бъде излишно (за застраховка, дори ако вероятността от изтичане клони към нула). При всякакви обстоятелства и условия демонтажните работи в близост до водоизточници (както и батерии) ще се извършват внимателно и без бързане!


Трето е характеристика е електротехник. Наличието му е много желателно. Ако жилищното пространство е напълно изключено (въпреки че това се случва рядко), тогава би било добре да се съгласите със съседите да свържете един удължителен кабел. Ако има електричество (това често се случва), но броячът е инсталиран преди 60 години, препоръчително е просто да предупредите за това. Най-често с тази точка не възникват въпроси или неудобства - старите проводници, които са в демонтирани прегради, или се съхраняват и окачват, или се нарязват и изолират. Обобщението е просто да се интересувате от този въпрос.


Как ще стане всичко?


Ще стане много бързо. Първо ще се демонтираме капаците, вратите и шкафчетата и ще се изнесем навън. След това с помощта на необходимия инструмент се премахваме преградите. Те се отстраняват пред подовете, така че когато части от стената падат спретнато, да падат върху пода, а не върху подовите плочи (за намаляване на шума). Боклукът, образуван от стената, или се изгребва настрани, или веднага се опакова в торби и се извозва. В същото време плочките се избиват от стените. Още интересни статии можете да намерите в нашия блог.

Топ 6 грешки при ремонт на баня

За да бъде банята красива, удобна и безопасна възможно най-дълго след ремонта, проверете дали няма пропуски?

1. Лоша вентилация


Проста истина: ако в стаята има излишна влага, ще се появят гъбички и мухъл. Следователно един аспиратор в банята не е достатъчен, необходими са вентилационни отвори в няколко зони: над мивката, над ваната и душа, зад уредите.


Няма да е излишно да инсталирате допълнителен вентилатор или да направите захранваща и изпускателна система (това ще струва повече).


2. Слаба светлина


Денят ви започва в банята: тук ще получите заряд от енергия и ще изглеждате спретнати. Липсата на подходящо осветление определено няма да ви развесели, ако се бръснете лошо или гримирате очите си.


Една таванна лампа едва ли е достатъчна за вашия комфорт. По-добре е да осигурите няколко превключващи групи: например горната основна светлина, допълнително осветление на стената и, разбира се, осветление на огледалото.


3. Лоша или никаква хидроизолация


Ако ремонтът на вашата баня включва висококачествена хидроизолация, няма да е необходимо да плащате за ремонт на съседите, които сте наводнили по-късно.


Изберете специалисти по препоръка, за да сте сигурни в качеството на извършената работа. И следете хода на ремонта: заповядайте на място, за да се убедите сами, че сте хидроизолирани. За да направите това, разбира се, си струва първо да проучите въпроса: какви технологии има и как трябва да изглежда.


4. Пластмасови или метални люкове


Още един детайл от интериора на банята "от миналото", което намалява разходите за ремонт. Пластмасовите люкове придобиват още по-неестетичен вид, когато прахът се утаи около периметъра на отвора на вратата - те ще трябва да се избърсват поне веднъж седмично.


Изберете люк от плочки със силиконово уплътнение, което предотвратява натрупването на прах върху вратата и 100% предпазва водопроводната ниша от влага.

5. Циментова фугираща смес във влажни помещения


Какво се случва, ако разлеете вода върху циментова фуга? Тя ще го абсорбира в себе си, ще промени цвета си и ще се превърне в развъдник на микроби. Какво се случва, ако разлеете вода върху епоксидната фугираща смес? Нищо.


Това е епоксидна фугираща смес за плочки, която е препоръчително да се използва във всички мокри помещения: близо до мивка, душ или вана.


Но има и недостатъци: струва порядък по-висок от цимента, а самото приложение е по-сложно. Ако остатъкът не се измие правилно, съществува риск от разваляне на плочката - ще трябва да похарчите допълнителни пари и време, за да я почистите.


6. Различни по цвят и размер плочки


Когато купувате плочки, особено от склад, уверете се, че са с еднакъв тон и размер. Ако пропуснете този момент, съществува риск да получите стени с различни нюанси и неравномерни фуги по ширина - така се компенсира неточността на размерите на плочките при полагане.


Често срещана ситуация: партида плочки пристига в магазин или салон, практически е разпродадена - остава 1 кутия. Няма достатъчно материал за следваща поръчка, салонът поръчва повече. От новата партида остават още няколко кашона, от следващата още и т.н. Магазините се опитват да продадат останалите бързо, като често ги продават на намалени цени.


И тук се крие опасността: плочките от различни партиди, като правило, се различават една от друга.


Умно решение: закупете материал за облицовка по поръчка - така гарантирано ще получите еднакви по размер и цвят плочки; или купете от склад, но внимателно проверявайки тона и калибъра. Още интересни статии можете да намерите в нашия блог.

Къртене на плочки в баня има нюанси.

Как самостоятелно да премахнете старата плочка

Облицовката на баня с керамични плочки се намира във всеки дом. Ето защо, ако сте предприели основен ремонт на апартамент, определено ще срещнете необходимостта от демонтиране на покритието и подготовка на повърхността за полагане на нови плочки.

Как самостоятелно да премахнете старата плочка и да извършите подготвителна работа за последващо облицоване, прочетете статията.

Как правилно да демонтирате вана и тоалетна когато правите къртене на баня

Как самостоятелно да демонтирате вана и тоалетна при ремонт на баня

Нито един ремонт не може да мине без демонтаж и банята не е изключение. Ние сме предлагаме услугите си за този вид ремонт на изгодна цена в София. За да направите поръчка за демонтаж в баня, свържете се с нас по удобен за Вас начин, посочен в сайта.

Етапи на работа.

Демонтаж и подмяна на ВиК и аксесоари в баня и тоалетна се извършва в следния ред:

  • Демонтаж на съществуваща ВиК инсталация (мивка, вана, тоалетна чиния, тръби);
  • Отстраняване на съществуващи плочки, боя, шпакловка, мазилка от стените;
  • Демонтаж на блокове на вратите, ако според плана е планирана тяхната подмяна;
  • Отстраняване на плочки от пода и замазка;
  • Демонтаж на тоалетни шкафове и кутии, покриващи тръби;
  • Преследване за полагане на тръби и ел. инсталации;
  • Извозване и извозване на боклуци, стари ВиК инсталации.

Демонтаж на вана и тоалетна


Айде да гледаме например как се извършва премахването на старата вана.


От самото начало трябва да се отбележи, че този процес е доста сложен и изисква не само използването на физически усилия, но и специални умения, които притежават само квалифицирани специалисти. Разбира се, най-добре е да поверите този процес на професионалисти, което ще избегне неприятни последици както за помещенията, така и за здравето.


При извършване на работата си специалистът:


  • Прекъсва разклонителните канали;
  • Демонтира сифона;
  • Съединява разрези;
  • Регулира оттичането така, че да не наранява емайловото покритие на банята;
  • Разединява тръбите.

Преди да започнете работа по демонтирането на тоалетната, тоалетната чиния се третира с антисептик. След това захранването с вода към дренажния резервоар се изключва и наличната вода се източва. След това специалистите развиват болтовете, които свързват резервоара и тоалетната чиния, отстраняват ексцентрика или гофрирането, през което се оттича дренажът в канализацията. Останалата вода се източва и водопроводът се изхвърля.


Други работи по къртене.


Нашите специалисти са готови да Ви помогнат и при демонтаж на душ кабина, бойлер, хидромасажна вана, както и чугунена, стоманена и акрилна вана, всякакъв вид мивка с постамент или шкаф, като както и всички водопроводни принадлежности. Вижте промоции на тези работи на нашият сайт

Измама в цени за къртене на баня

Защо трябва да сте внимателни когато преговаряте за къртене на баня

Цените за къртене на банята имат много нюанси. Тук трябва да сте много внимателни. Защото на пазара има много некоректни фирми. И къртене на плочки в баня, работа която например струва 500 лв., може да ви струва 3000 лв.

Ще обясня как. 

Например, решавате да направите къртене на баня. За проверка са извикани няколко фирми. И тогава идва един честен човек и ви вика адекватна сума от 500 лева. За цялата работа в комплекса. Което включва кърти чисти извозва.

Но след него идва друг мъж, който казва, че къртенето ще струва 200 лева. И след това го почистваме безплатно. Е, изхвърлянето на боклука ще струва малко, зависи колко торби. Таксуваме 5 лева на чанта, ако сте на третия етаж. И ви убеждава, че ще има максимум 200 лева. Че накрая се получават 400 лева. 100 лева по-малко от предишната фирма.

Разбира се, поръчвате от втора фирма. Защо да плащате повече.
И така, компанията започва къртене на плочки и ето първите новини за вас. Под плочките има лепило. Махаме го или не? А, още под плочки има и замазка. Махаме я или не?

Между другото, ако правите ремонт, тогава замазка трябва да бъде премахната. Разбира се, казвате, че замазката трябва да се премахне. И това също ще бъде плюс 500 лв. за къртене на замазка.

След това, за да не се пренапрягат, товарачите слагат много малко отпадъци в чувалите и те са над 100. Още повече плюс 500 лв.

Общо общата цена е 1200 лв. вместо 500. И това е в най-добрия случай. Довери ни се. Прочетете ревютата в Google и ще се изненадате неприятно колко много са тези измамници.

Затова нашият съвет към вас. При интерес към цената - договаряне веднага за твърда сума.

Ако искате да знаете какви други трикове има - посетете нашия блог. А нашите цени и промоции са гледайте горе.

Особенности на демонтажа на ВиК при къртене на баня

Какво трябва да знаете при демонтажа на ВиК, когато правите ремонт на баня

Дори висококачествено и правилно инсталирано водопроводно оборудване в крайна сметка трябва да бъде демонтирано, когато правите ремонт на баня. Работите по демонтажа трябва да се извършват след изтичане на експлоатационния живот на оборудването, в резултат на основен ремонт или поради повреда. Не всеки ще може сам да демонтира тоалетната, ваната или мивката. Докато квалифицирани специалисти ще могат да демонтират всяко водопроводно оборудване само за няколко часа.

Сред водопроводните инсталации, които трябва да бъдат внимателно демонтирани, могат да се откроят кранове, сифони, кранове, вани, душове, мивки, мивки, щрангове, канализационни тръби, тоалетни чинии, санитарни кабини и др. И ако подмяната на кранове може да се извърши без проблеми самостоятелно, тогава демонтажът на по-сериозно оборудване може да бъде усложнен от трудната достъпност на резбови връзки, ръждясали тръби, неприятни миризми и други нюанси. Освен с демонтажа трудности има и с извозването и изхвърлянето на стари ВиК съоръжения. По-специално, не е лесно да извадите голяма чугунена вана от апартамент в многоетажна сграда. и това много влияе на цени за къртене на баня.
Освен това демонтажът на ВиК инсталации изисква специализирано оборудване и съответен трудов стаж. При неточен демонтаж точките на свързване на тръби със стари комуникации често се повреждат. Лошият демонтаж може да повреди канализацията, което ще доведе до скъпи ремонти. Демонтажът на ВиК инсталациите по принцип често е свързан с частична или пълна смяна на канализационни и водоснабдителни системи. Ето защо е необходимо да се доверите отговорната процедура само на професионалисти.

Демонтажът на ВиК се извършва в съответствие с характеристиките на всеки конкретен обект. По-специално, основата на стари тоалетни се фиксира с циментова замазка. Поради това е невъзможно да премахнете тоалетната без чук или къртач. Този метод на демонтиране изглежда прост, но е необходимо да се счупи основата на тоалетната с чук много внимателно, за да не се повредят канализационните тръби и други конструкции, които са близо до тоалетната. И също трябва да правите много внимателно къртене на плочки в баня.

Тоалетната чиния, която се захваща с болтове, се демонтира много по-бързо и лесно.
Демонтажът на банята се извършва на няколко етапа. Първо капитанът разединява преливните тръби и разглобява сифона. След това изважда изходната тръба от гнездото, която след това трябва да се затвори с щепсел. И едва тогава можете да извадите банята. Демонтаж на мивки, кухненски мивки, душ кабини и др. също изисква поетапен подход към работата.

След демонтаж на ВиК инсталации се налага почистване, извозване на строителни отпадъци, а в някои случаи и на стари ВиК инсталации. В много компании тази услуга е включена в цената на демонтажа. Желаем ви страхотен ремонт на баня.

Къртене на бани

Защо толкова силно обичаме да къртим бани

Започнахме нашето пътуване в кърти чисти извозва точно с къртене на баня. Първо правихме къртене на плочки в собствена баня. Имахме само един къртач и работехме заедно с брат ми.

После направихме къртене баня за нашият съсед, а след това започнаха да ни съветват на другите хора. И разбрахме, че трябва да се разширяваме и създадохме собствена фирма за къртене.

И тогава се почна - къртене на бетон, къртене на стени и на всичко останало. Честно казано, много ни хареса къртене, но когато дойде време за почистване и извозване, ни стана лошо.

Затова поканихме още двама приятели в нашата фирма, които се занимаваха само с почистване и извозване на строителни отпадъци.
И сега имаме голяма фирма за кърти чисти извозва. Извършваме ремонти на бани, къртиме, събаряме, дори асфалтираме. Но ние имаме само топли спомени от баните, защото именно с къртене на баня започнахме нашето пътуване в кърти чисти и извозва.

Ето защо, ако решите да направите ремонт в апартамента си и искате да започнете с баня, тогава никой няма да го направи за вас по-добре от нас. Защото ние влагаме сърцето и душата си в нашата работа.

А нашите цени за къртене на баня са много по-ниски от цените на други фирмиза къртене в София.

Можете да повярвате на думата ни или да се обадите на всички компании и да се убедите сами. Само че сега никой няма да ви върне времето. Така че обадете ни се, ние ще ви разкажем всички подробности в тази работа. Искате да започнете с къритенена плочки в баня - очакваме ви.

Подготовка за ремонт на баня - това не само къртене на баня.

Какви стъпки да предприемете преди ремонт на баня.

Ако планирате да ремонтирате банята си и трябва да направите къртене на баня. Ама на само това. Трябва да изкъртите стари покрития като плочки или боя, има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да осигурите безопасен и ефективен процес на къртене на баня:

1.Изключете водоснабдяването и електричеството. Преди да започнете кърти чисти извозва, изключете водоснабдяването и електричеството в банята, за да предотвратите всякакви инциденти.

2.Носете предпазни средства. Когато правите къртене на плочки в баня, носете предпазни средства като ръкавици, предпазни очила и маска за прах, за да се предпазите от всякакви остатъци или вредни химикали.
3.Изкъртите старите покрития. В зависимост от вида на покритието може да се наложи да използвате различни инструменти, за да го премахнете. Например длето, чук или къртач за бетон могат да се използват за къртене на стари плочки или къртене на бетон, докато скрепер за боя може да се използва за отстраняване на стара боя.

4.Изхвърлете старите покрития. След като сте изкъртили старите покрития, изхвърлете ги правилно в съответствие с местните разпоредби. Например, може да се наложи да ги занесете на специално място за изхвърляне на строииелни отпадъци.

5.Почистете мястото. След къртене на старите покрития, почистете добре района, за да го подготвите за ремонтни дейности. Това може да включва използване на прахосмукачка за отстраняване на всякакви строителни остатъци или прах и избърсване на повърхности с дезинфектант.

Като следвате тези стъпки, можете безопасно и ефективно да къртите старите покрития във вашата баня, преди да започнете ремонтни дейности.

Къртене на лята мивка цена.

Колко струва къртене на лята мивка и 6 стъпки на къртене на лята мивка в баня самостоятелно.

Цена за къртене на лята мивка в банята при нас струва само 20 Лева. Но ако поръчате комплексна услуга като кърти чисти извозва - ще демонтираме вашата мивка безплатно.

А по принцип, ще ви кажем как можете да направите къртене на лята мивка в баня със собствени ръце. Да, демонтиране на мивка може да бъде предизвикателна задача, която изисква някои основни водопроводни умения и инструменти. Ето няколко стъпки, които можете да следвате, за да изкъртите безопасно лята мивка в банята:

1.Изключете подаването на вода. Преди да започнете да къртите мивката, не забравяйте да спрете подаването на вода. Можете да направите това, като затворите вентилите под мивката или спрете основното водоснабдяване на дома си.

2.Изключете водопроводните линии. След като изключите водоснабдяването, използвайте гаечен ключ, за да разкачите водопроводните линии, които са свързани към мивката. Уверете се, че имате кофа или кърпа наблизо, за да съберете водата, която може да се разлее.
3.Отстранете дренажния възел. Използвайте клещи, за да разхлабите и премахнете дренажния възел, разположен под мивката. Това ще ви позволи да премахнете мивката от плота.

4.Отстранете монтажния хардуер. Погледнете под мивката и намерете монтажния хардуер, който закрепва мивката към плота. Използвайте отвертка или гаечен ключ, за да премахнете монтажния хардуер.

5.Повдигнете мивката от плота. След като премахнете монтажния хардуер, трябва да можете да повдигнете мивката от плота. Внимавайте да не повредите плота или водопроводната инсталация под мивката.

6.Почистване. След като сте изкъртили мивката, почистете всички отломки или остатъци, които може да са останали.

Не забравяйте да отделите време и да работите внимателно, когато правите къртене на лята мивка в банята. Ако не се чувствате комфортно с някоя от тези стъпки, най-добре е да се обадите на професионален водопроводчик, който да ви помогне. Същото така можете да прочетете нашата статия за къртене на лята мивка.

Къртене на вана цена.

Колко струва къртене на вана в баня и 7 стъпки на къртене на лята мивка в баня самостоятелно.

Цена за къртене на вана в банята при нас 30 Лева. Но ако поръчате комплексна услуга като кърти чисти извозва - ще демонтираме вашата вана безплатно. А по принцип, ще ви кажем как можете да направите къртене на вана в баня със собствени ръце.

Къртене на вана обикновено включва премахване на всички елементи, като вана, мивка, тоалетна и душ. Ето някои общи стъпки, които трябва да следвате:
  1. Спрете подаването на вода към ваната.
  2. Премахнете всички шкафове или складови единици в банята.
  3. Отстранете тоалетната, като изключите захранването с вода, разкачите водопровода и премахнете болтовете, които я прикрепят към пода.
  4. Отстранете мивката, като изключите водопровода и я повдигнете от пиедестала или суета.
  5. Отстранете ваната или душа, като изключите водопроводната инсталация и премахнете всички плочки или ламперии наоколо.
  6. Отстранете всички останали тела, като закачалки за кърпи или осветителни тела.
  7. Отстранете подовата настилка и всякакви плочки или тапети по стените.

Важно е да се отбележи, че къртене на вана може да бъде трудна и отнемаща време задача и е препоръчително да наемете професионалист, ако нямате опит в проектите за ремонт на дома. Също така се уверете, че изхвърляте всички материали правилно и в съответствие с местните разпоредби.

Къртене на замазка в баня в София.

Къртене на замазка в баня може да бъде разхвърляна и отнемаща време задача, но често се налага при обновяване или ремонт, които изискват цяло къртене на баня. Ето стъпките, които трябва да следвате, за да премахнете мазилката в банята:

  1. Подгответе зоната. Покрийте пода с кърпа или найлоново фолио, за да го предпазите от падаща замазка. Носете предпазни очила и маска за прах, за да предпазите очите и белите дробове от прах и отломки. Да, къртене на баня прави много прах.
  2. Премахване на приспособленията. Отстранете всички приспособления или аксесоари, които са прикрепени към гипса, като решетки за кърпи, държачи за тоалетна хартия или осветителни тела. Да, кърти чисти извозва изисква много подготовителни работи.
  3. Нарежете замазка. Използвайте нож или инструмент за нарязване, за да нарежете замазка в решетка. Това ще помогне за къртене на замазка и ще улесни премахването й.
  4. Използвайте чук и длето. Използвайте чук и длето, за да изкъртите внимателно замазка. Започнете от горната част на стената и продължете надолу. Внимавайте да не повредите стената или водопроводната инсталация.
  • Почистете остатъците. Докато премахвате гипса, поставете го в торба за боклук или контейнер за изхвърляне. Използвайте метла или прахосмукачка, за да почистите всякакви остатъци или прах. После ще ви чака извозване на строителни отпадъци.
  • Отстранете останалото лепило. След като замазка бъде изкъртена, може да се наложи да отстраните всяко лепило, което е използвано за закрепване на замазка към стената.
  • Използвайте стъргалка или нож за замазка, за да изстържете внимателно останалото лепило.
  • Поправете стената. След като замазка и лепилото са отстранени, поправете всички повреди по стената с помощта на смес за фуги и я шлайфайте гладко. След това можете да боядисате или да нанесете ново покритие върху стената. Готово. С къртене на баня преключихме.

Забележка: Ако вашият дом е построен преди 1978 г., е възможно замазка да съдържа олово. В този случай ще трябва да спазвате специални предпазни мерки за отстраняване, безопасно за олово. По-добре в такъв случай поръчайте професионална фирма за кърти чисти извозва.

Какво включва къртене на баня в София

Къртене на баня обикновено включва премахване на всички елементи и елементи в банята, като вана, душ, мивка, тоалетна, плочки и шкафове. Ето някои общи стъпки, които можете да следвате за проект за къртене на баня:

  1. Спрете водата и електричеството в банята. Това може да включва спиране на главния воден клапан към къщата и изключване на прекъсвача, който захранва банята. Трябва да говорите в такива случаи с съселите преди да запорчнате работи по кърти чисти извозва в баня.
  2. Отстранете всички предмети, които не са прикрепени към стените или пода, като завеси за душ, кърпи и тоалетни принадлежности. Това е задължително при къртене на баня.
  3. Отстранете приспособленията и фитингите. Започнете с най-големите предмети, като ваната и душ кабината, и продължете надолу към по-малките като мивката и тоалетната. В зависимост от вида на приспособлението може да се наложи да използвате инструменти като гаечен ключ или отвертка, за да ги разкачите от водопровода и стените.
4.Направивте първо къртене на плочки от стените и пода. Това може да включва използване на чук и длето и къртач за бетон, за да счупите плочките и след това да ги откъснете от стените и пода. Внимавайте да не повредите стените или подовата настилка. Къртене на плочки в баня не е лесно да знаете.
5.Отстранете всички шкафове или рафтове, които са прикрепени към стените. Това може да включва отвиване на шкафовете от стените или изваждането им с лост.
6.Отстранете всички останали отпадъци, като стар гипсокартон, мазилка или подова настилка. Може да се наложи да използвате лост или чук или къртач за бетон, за да разбиете по-големи парчета отломки. Тука ще имате много за извозване на строителни отпадъци. При къртене на баня ги най-много.
7.Изхвърлете всички отпадъци и принадлежности по отговорен начин. Това може да включва отвеждането им на сметище или център за рециклиране или наемане на услуга за извозване на строииелни отпадъци.

Важно е да се отбележи, че къртене на бани може да бъде сложен и отнемащ време процес, особено ако нямате опит с проекти „Направи си сам“. Може би е най-добре да наемете професионален изпълнител или фирма за къртене, кояято да се справи с работата вместо вас. Ако не - прочетете нашия статия, къде разглеждаме тези 7 точки по-подробно. "Какво включва къртене на баня"

"Иновативни решения: Възможен ли ремонт на баня без къртене?"

Възможно ли да освежите и обновите вашата баня, без да се подлагате на хаоса и праха от къртене на стени и подове? Този въпрос винаги е бил на умовете на тези, които търсят начини за подобряване на този важен и интимен кът на дома си. Добрата новина е, че съвременните строителни технологии предоставят алтернативи, които позволяват ремонт на банята ви, без да е нужно да се кърти и демонтира.
1. Премазване на Плочки и Вани:
Вместо да изваждате старите плочки и вана, можете да разгледате опцията за премазване със специални продукти. Този процес включва обработка на повърхностите, слагане на подходящи покрития и възстановяване на визията на плочките и ваната.
2. Преградници и Панели:
Замяната на стенните плочки с преградници и панели е един добър начин да освежите визията на банята си. Тези материали се монтират директно върху съществуващите повърхности, без да е нужно да се кърти.
3. Акрилни и Фибростъкленни Вани:

Ако ваната ви изглежда износена и старомодна, можете да я замените с модерна акрилна или фибростъклена вана. Този процес не изисква къртене и може да се извърши сравнително бързо.
4. Облицовка на Стени с PVC Панели:

Поливинилхлоридните (PVC) панели са леки и водоустойчиви материали, които могат да се използват за облицовка на стените на банята. Тези панели се поставят директно върху съществуващите стени, без да е нужно да се демонтират старите материали.

5. Обновяване на Водопровод и Електричество:

Ако целта на ремонта ви включва смяна на санитарните и електрическите инсталации, може да се използват съществуващите отвори и тръби, без да се налага допълнително къртене.
Интересното е, че тези алтернативни методи не само спестяват време и усилия, но и позволяват по-бързо завършване на проекта, което е от особено значение при ремонти в бани, които се използват всекидневно.

Въпреки това, преди да вземете решение, винаги е препоръчително да консултирате професионален строител или ремонтен специалист. Така ще можете да определите най-добрия подход за вашата конкретна ситуация и да се насладите на обновената си баня без излишно безпокойство.
Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?