Направи си сам демонтаж на ВиК, когато правиш ремонт на баня

Как да демонтирате ВиК със собствените си ръце

Водопроводните агрегати се характеризират с простотата на системата, което улеснява демонтирането им със собствените си ръце. Така че, когато правите къртене на баня, можете да спестите пари и да го направите сами. Ако не желаете обвързване, заповядайте при нас и разберете за нашите ниски цени за комлексна услуга като кърти чисти извозва.


Но ако искате самостоятелно - четете тази статия. За да направите това, просто трябва да имате определени знания и набор от подходящи инструменти.


Как да демонтираме тоалетната?

Демонтаж на тоалетна
Демонтаж на тоалетна
При демонтажа на тоалетната чиния първоначално е необходимо да се откачат всички маркучи, с които водата е свързана към този водопроводен уред. За да се улесни задачата по демонтажа на старата тоалетна, казанчето първоначално се отстранява.

За да премахнете дренажния резервоар, е необходимо да източите останалата вода от него и да развиете закрепващите гайки, които се намират на гърба на конструкцията. При монтиране на резервоара на стената с помощта на панти, той може да бъде изваден от тях в несглобено състояние. Да, ремонт на баня това изкуство.

Следващата стъпка при премахването на тоалетната е освобождаването на основата. Монтажът на тази баня се извършва с помощта на дюбели или шпилки, които се завинтват в долната част на тоалетната. Следователно основата трябва да бъде освободена от подовото покритие. Ако около банята са положени плочки, тогава тя е избита. И трябва да правите къртене на плочки в баня.

Следващата стъпка е да развиете стойката. За целта е необходимо да използвате гаечен ключ с подходящ размер. Ако тоалетната е била завинтена с шпилки, тогава нейното уплътнение в изходната тръба на канализацията трябва леко да се разхлаби.
В случай, че гнездото е запечатано с циментова замазка, то се отрязва с длето. Това завършва демонтажа на тоалетната.

Направи си сам демонтаж на чугунена канализация

Демонтаж на тоалетна
Демонтаж на тоалетна

Демонтирането на чугунена канализация със собствените си ръце започва с изключване на студена вода, която влиза в стаята през тръбите.


Условията за демонтиране на чугунени канали стават много по-сложни, когато техните байонети са свързани със сяра. Но все пак има няколко ефективни начина за унищожаване на сярата.


Сярата може да бъде унищожена при продължително нагряване с огън. За тази цел можете да използвате специална газова горелка или горелка. След загряване на ставите на канализационния тръбопровод е необходимо да се отстранят измерените връзки с длето.


Демонтажът на чугунената канализация започва с анализ на тръби, които са далеч от щранга. За целта можете да използвате обикновен чук, с който се чупи чугунената тръба.


След счупване на участъците от тръби до кръста, тръбата се разхлабва в посока към щранга.


След като премахнете сярата от фугите, можете лесно да премахнете кръста от щранга. Тръбите, които са свързани към тройника, който се намира на щранга, трябва да бъдат отстранени възможно най-внимателно.


С помощта на мелница е необходимо да изрежете тръбата така, че дължината й до щранга да е 10 см. След това тръбата се разхлабва и изважда от гнездото.


Сега разбирате, че като поръчате услуга кърти чисти извозва при ремонт на баня, ще спестите много нерви.Демонтаж на душ кабина в баня

При демонтаж на душ кабина в баня е необходимо първоначално да се демонтират вратите на душ кабина, както и приспособленията към него. След това скобите, които държат тръбите, се развиват. Това действие се извършва, за да не се повреди водопроводната система.


Следващата стъпка е да премахнете вратата на банята. След това слоят на страничната стена се разрушава с чук. Стените на душ кабина се състоят от два листа от шисти. За да ги демонтирате, е необходимо да разцепите външния лист, който се отделя от дървената рамка. За тази цел се използва монтаж.


След демонтирането на стените на душ кабина е необходимо да се демонтира бетоновият палет. За тази цел се използва къртач. Струва си да запомните, че този метод ще донесе много прах и мръсотия. Много почистване и много извозване на смтроителни отпадъци.Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?