Диамантено пробиване на отвор в стена срещу пробиване със къртач

Диамантено пробиване срещу пробиване със къртач: кой метод е по-добър

Ако имате нужда от пробиване на отвори в бетон или стена, обърнете внимание на диамантено пробиване.

Диамантеното пробиване е модерен метод за безопасна и продуктивна работа с различни твърди материали, който на практика измести всички останали от професионалната среда.
диамантено пробиване във кърти чисти извозва
Диамантено пробиване
Независимо от това къртач "има право на живот" и успешно се използва в редица работни места. Нека да разберем защо при работа с бетон и още повече със стоманобетон диамантеното оборудване е по-ефективно от ударен чук и къртач.

Диамантено пробиване или пробиване със къртач

Диамантено пробиване: ефективно и надеждно.

Диамантените инструменти са изборът на големи компании поради значителни предимства: висока производителност, ниско ниво на шум, минимален прах и липса на вибрации. В развитието на диамантеното оборудване значителна роля се отдава на сондажната технология, която е свързана с масовото разпространение на монолитното строителство.

Използването на бетон и кофраж в строителството на сгради направи възможно увеличаването на размера на конструкциите, а добавките, въведени в бетона, ускориха процеса на неговото втвърдяване. Високата скорост на изграждане на обекти от железобетонни плочи е още един плюс в полза на материала. Само използването на железобетонни конструкции ви позволява да създавате оригинални архитектурни обекти, сложни форми.
диамантено рязане във кърти чисти извозва
Рязань на бетон

Диамантено пробиване на отвори в стената

В условията на тесни строителни срокове методите за диамантено пробиване са най-бързите, най-надеждните и икономически осъществими, позволявайки да се получат точни дупки и отвори с идеално равномерна форма в железобетонни елементи.

С този подход е възможно да се положат инженерни комуникации почти веднага, тъй като дупките не се нуждаят от допълнителна обработка. Характеристика на диамантените свредла е, че те съответстват на най-популярните диаметри на тръбопровода. Наличието на различни размери ви позволява да изолирате тръбата, например по време на монтажа на външна канализация или водоснабдителни съоръжения.
диамантено пробиване във бетон при кърти чисти извозва
Със диамантено пробиване е възможно да се положат инженерни комуникации почти веднага, тъй като дупките не се нуждаят от допълнителна обработка.

А сега за къртач, кой е много популярен в услугата за кърти чисти извозва.

Така че с диамантена бормашина е разбираемо. Какво ще кажете за къртач? В услуга кърти чичти извозва той е популярен.

С помощта на мощен къртач можете също да направите дупка с желания диаметър в бетон, но процесът е трудоемък, особено ако стените са по-дебели от 30 mm.

Ако говорим за железобетон, тогава с армировка дори най-продуктивният инструмент става детска играчка. Освен това не е нужно да мечтаете за равномерната форма на отвора: след пробиването ще трябва да затворите стружките, да запълните зоната между бетона и тръбата, а това е ценно време и труд, което е също не е неограничен.
пробиване със къртач при кърти чисти извозва
Пробивная със къртач
Разликите са в производствения процес. Къртач и чук при къртене на бетон или къртене на стена винаги са изложени на високо ниво на шум и вибрации и огромно количество строителен прах.

При използване на метода на диамантено пробиване шумът и образуването на прах са минимални и изобщо няма отрицателен вибрационен ефект върху строителната конструкция и ръцете на работещия.

Следователно методът може да се прилага не само на строителни обекти, но и в къщи, градски апартаменти и други жилищни помещения, къде услугата кърти чисти извозва изисква тишина.

С помощта на диамантено оборудване е възможно да се монтират климатични и вентилационни мрежи в напълно завършени помещения без риск от тяхното разрушаване. И работата се извършва бързо.

Например, за да пробиете дупка в блока FSB с дебелина 400 мм, ще отнеме само 20 минути.

Нека да обобщим.

Какъв инструмент да използвате: диамант или къртач, изборът е индивидуален. Но трябва да сте наясно с всички "странични ефекти" на къртач: липса на точност, необходимост от обработка на получените отвори, значително време за технологична операция + шум, вибрации и прах.

Нито един къртач не може да се справи със силно армиран бетон, а опитите за работа ще доведат до счупване на инструмента и образуване на пукнатини в конструкцията.

Диамантената корона може лесно да се справи с бетон с армировка с диаметър 40 mm.

Къртачи 99 разполагат с широка гама от професионално диамантено оборудване, което позволява ефективно диамантено рязане, пробиване, пробиване и други строителни и разрушаващи работи във всякакъв твърд материал. Ако имате нужди от услуги като къртен на бетон, къртене на стени, къртене на баня и други услуги кърти чисти извозва, ние ви очакваме. Свържете се с нас: предлагаме изгодни условия, пътуваме до всяко място в София! Работим бързо и качествено!
Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?