Какво включва къртене на баня

Какво трябва да знаете преди да звпочнате къртене на баня
Къртене на баня обикновено включва премахване на всички елементи в баня. И има няколко общо стъпки, които ви чакат като решите да правите ремонт на баня. Преди да запрочнате дейности по кърпти чисти извозва в баня, трябва да знаете тези стъпки. Это ги:

 1. Спиране на водата и електричеството в банята.
 2. Демонтиране на вана, мивка и душ-кабина.
 3. Демонтаж на приспособленията и фитингите.
 4. Къртене на плочки в баня.
 5. Демонтаж на всички шкафове или рафтове.
 6. Отстраняване на всички останали отпадъци.
 7. Извозване на строителни отпадъци.

Разглеждаме тези стъпки по-подробно преди да започнате вашето къртене на баня.

демонтаж на вана в баня

Спрете водата и електричеството преди да започнете къртене на банята.

Да, спирането на водоснабдяването и електричеството в банята е важна мярка за безопасност при къртене на баня.


Изключването на главния воден клапан към къщата ще гарантира, че няма да потече вода в банята, докато работите, което може да предотврати случайно наводняване или щети от вода.


Изключването на прекъсвача, който захранва банята, ще гарантира, че няма да тече електричество към никакви електрически контакти или тела в банята, което може да намали риска от токов удар или пожар. Това особено важно при къртене на стени


Важно е да вземете тези предпазни мерки, преди да започнете какъвто и да е проект за къртене на баня, за да защитите себе си и дома си от потенциални опасности. Да, работи по кърти чисти извозва винаги носят опасни моменти.


къртене на плочки в баня

Демонтиране на вана, мивка и душ-кабина.

Да, премахването на всякакви разхлабени предмети като завеси за душ, кърпи и тоалетни принадлежности, преди да направите къртене на баня, е добра практика. Това ще помогне да се гарантира, че тези елементи няма да се повредят или загубят по време на процеса на къртене.

Освен това, премахването на разхлабени предмети може да улесни придвижването из банята и работата по приспособленията и фитингите. Освен това може да намали риска от спъване в предмети или събаряне, докато работите. И улесни извозване на строителни отпадъци.

Преди да започнете процеса на къртене на бетон, добра идея е да премахнете всички елементи, които не са прикрепени към стените или пода, и да ги съхранявате на безопасно място извън банята. Това ще ви помогне да защитите личните си вещи и ще предотвратите ненужни щети или злополуки.

къртене на плочки

Демонтаж на приспособленията и фитингите.

Да, премахването на арматурата е съществена част от къртене на баня. Като цяло е добра идея първо да започнете с най-големите предмети, като ваната и душ кабината, и след това да преминете към по-малките елементи като мивката и тоалетната. И после къртене на бетон.


В зависимост от вида на приспособлението, може да се наложи да използвате различни инструменти, за да го разкачите от водопровода и стените. Например, гаечен ключ може да е необходим, за да премахнете гайките, които държат мивка или тоалетна на място, докато отвертка може да е необходима, за да премахнете винтовете, които държат шкаф или огледало към стената.


Важно е да бъдете внимателни, когато премахвате арматурата и фитингите, за да избегнете повреда на водопроводните или електрическите връзки в банята. Ако не сте сигурни как да изключите определено приспособление или арматура, може би е най-добре да се консултирате с професионален изпълнител в кърти чисти извозва или майстор или фирма за къртене който да ви помогне със задачата.


строителни отпадъци след къртене на баня

Къртене на плочки в баня.

Да, къртене на плочки от стените и пода обикновено е следващата стъпка след премахването на оборудването и оборудването от банята. Това може да включва използване на къртач за бетон, на чук и длето, за да счупите плочките и след това да ги откъснете от стените и пода.


Важно е да бъдете внимателни, когато правите къртене на плочки, за да избегнете повреда на стените или подовата настилка.


Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да премахнете плочките безопасно и ефективно:


 1. Носете предпазни средства като ръкавици, предпазни очила и маска за прах, за да се предпазите от летящи отломки и прах.
 2. Използвайте чук и длето и къртач за бетон, за да счупите плочките на по-малки парчета. Започнете от единия ъгъл на плочката и продължете към центъра, като упражнявате натиск върху длетото, за да разчупите плочката.
 3. След като плочката е счупена на по-малки парчета, използвайте лост или стъргалка, за да извадите парчетата от стената или пода. Внимавайте да не повредите подлежащата повърхност.
 4. Ако имате проблеми с къртене на плочки в баня, може да се наложи да използвате електроинструмент като къртач за бетон или стъргалка за плочки. Тези инструменти могат да улеснят работата, но могат да бъдат и по-опасни, ако не се използват правилно, така че е важно да следвате инструкциите на производителя и указанията за безопасност.
 5. След като изкъртите плочките, не забравяйте да почистите остатъците или праха, останал след тях, за да подготвите повърхността за следващата стъпка в процеса на къртене.

Като цяло, къртене на плочки от баня може да бъде разхвърлян и отнемащ време процес, но с правилните инструменти и техники може да се направи безопасно и ефективно. И после трябва да направите извозване на строителни отпадъци. И не заюравяйте че след плочки често ви очаква къртене на замазка.


къртене на замазка в баня

Демонтаж на всички шкафове или рафтове.

Да, премахването на всички шкафове или рафтове, които са прикрепени към стените, е друга важна стъпка при къртене на баня. Това може да включва отвинтване на шкафовете или рафтовете от стените с помощта на отвертка или електрическа бормашина или изваждането им с лост или стъргалка.


Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да премахнете шкафовете и рафтовете безопасно и ефективно:


 1. Изпразнете съдържанието на шкафовете или рафтовете, преди да ги извадите, за да ги направите по-леки и по-лесни за боравене.
 2. Използвайте отвертка или бормашина, за да развиете шкафовете или рафтовете от стените. Ако винтовете се отстраняват трудно, може да се наложи да използвате отвертка с по-голяма дръжка или електрическа бормашина с по-здраво накрайник.
 3. Ако шкафовете или рафтовете са залепени или приковани към стените, може да се наложи да използвате лост или стъргалка, за да ги откъснете. Внимавайте да не повредите стените или подовата настилка.
 4. След като премахнете шкафовете или рафтовете, не забравяйте да закърпите всички останали дупки или повреди с шпакловка или шпакловка, за да подготвите повърхността за следващата стъпка в процеса на демонтиране.

Като цяло, демонтаж на шкафове и рафтове от баня може да бъде предизвикателна задача, но с правилните инструменти и техники може да се направи безопасно и ефективно.


Отстраняване на всички останали отпадъци.

Да, извозване на всички останали строителни отпадъци е последната стъпка в къртене на баня. Това може да включва премахване на стар гипсокартон, мазилка или подови настилки, които може да са останали по стените или пода. За да направите това, може да се наложи да използвате лост, чук или къртач за бетон, за да разбиете по-големи парчета отломки.


Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да премахнете отломките безопасно и ефективно:


 1. Носете предпазни средства като ръкавици, предпазни очила и маска за прах, за да се предпазите от летящи отломки и прах.
 2. Започнете, като отстраните на ръка всякакви свободни отломки или материали, като парчета гипсокартон или подови настилки, които могат лесно да бъдат издърпани от стените или пода.
 3. Използвайте лост или стъргалка, за да отстраните всички останали отломки, които все още са прикрепени към стените или пода. Внимавайте да не повредите основната конструкция или основата.
 4. Ако има упорити парчета отломки, които не могат да се отделят, може да се наложи да използвате чук или чук, за да ги натрошите на по-малки парчета. Отново внимавайте да не повредите основната структура или подовата настилка.
 5. След като премахнете всички остатъци, не забравяйте да почистите останалия прах или отломки, за да подготвите пространството за следващата стъпка в процеса на обновяване.

Като цяло, извозване на строителни отпадъци от баня може да бъде предизвикателна и разхвърляна задача, но с правилните инструменти и техники може да се направи безопасно и ефективно. По доьбре взимайте специалист в кърти чисти извозва за тази работа.


извозване на строителен боклук във София

Извозване на строителни отпадъци след къртене на баня

Да, изхвърлянето на всички отпадъци и приспособления по отговорен начин е важна част от процеса на кърти чисти извозва. В зависимост от вида и количеството на отломките и приспособленията, това може да включва извозването им на депо или център за рециклиране или наемане на услуга за извозване на строителдни отпадъци.


Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изхвърлите отломки и принадлежности по отговорен начин:


 1. Определете вида и количеството отпадъци и приспособления, които трябва да бъдат изхвърлени. Това ще ви помогне да определите най-добрия начин да ги изхвърлите.
 2. Консултирайте се с вашия местен център за управление на отпадъци или рециклиране, за да видите дали приемат вида отпадъци и принадлежности, които имате. Някои материали, като например опасни отпадъци, може да се наложи да се изхвърлят по специфичен начин, за да се защити околната среда и общественото здраве.
 3. Ако вашият местен център за управление на отпадъци или рециклиране не приема материалите, които имате, помислете за наемане на услуга за извозване на боклуци. Тези услуги често могат да вземат и изхвърлят големи или обемисти предмети, които не могат лесно да бъдат транспортирани до депо или център за рециклиране.
 4. Когато наемате услуга за извозване на боклуци, не забравяйте да изберете компания с добра репутация, която ще изхвърли материалите по отговорен и екологичен начин.
 5. Ако решите сами да транспортирате отломките и приспособленията, не забравяйте да следвате правилните указания за безопасност, когато ги товарите и разтоварвате. Например, носете ръкавици и здрави обувки и използвайте количка или друго оборудване за преместване на тежки предмети.

Като цяло, извозване на строителни отпадъци и приспособления по отговорен начин е важна част от процеса на демонтиране. Като следвате тези съвети, можете да помогнете за опазването на околната среда и общественото здраве, като същевременно се отървете от нежеланите материали от вашата баня.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?