Къртене на подпрозорец. Стъпки.

6 стъпки за къртене на подпрозорец.
Къртене на подпрозорец не е лесна задача в кърти чисти извозва. Затова подготвихме за вас тази статия. Ще разглеждаме следващи неща, които помгнат на вас, ако имате нужда за къртене на подпрозорец в вашият апартамент или къща.


 1. Отстранете облицовката на прозореца..
 2. Изрежете всякакъв уплътнител при подпрозорец..
 3. Отстранете винтовете или гвоздеите.
 4. Направете къртене на подпрозорец.
 5. Отстранете прага.
 6. Почистване и извозване на стпроителни отпадъци.
 7. Заключение.

Да разгледаме тези точки за кърти бетон по-подробно. И да знаете, че наша фирма за къртене винаги готова да помогне ви.

къртене на подпрозорец

Отстранете облицовката на прозореца.

Като правите къртене на подпрозорец - важно е да бъдете внимателни, когато премахвате облицовката на прозореца, тъй като тя може лесно да се повреди или счупи, ако се приложи твърде много сила. Ето някои по-подробни стъпки за премахване на облицовката на прозореца:


 1. Първо проверете внимателно тапицерията, за да идентифицирате винтове или пирони, които може да я държат на място. Те могат да бъдат разположени по ръбовете или ъглите на облицовката или скрити под уплътнение или боя.
 2. Ако има винтове, използвайте бормашина или отвертка, за да ги отстраните. Ако има пирони, използвайте лост или чук, за да отделите внимателно облицовката от стената, като внимавате да не повредите облицовката или повърхността на стената.
 3. Обиколете целия прозорец, като внимателно премахвате облицовката част по част. Ако подстригването е особено упорито, може да се наложи да използвате плосък лост или инструмент за отстраняване на облицовката, за да го разхлабите.
 4. След като облицовката бъде премахната, проверете я за повреди или гниене. Ако е необходимо, сменете облицовката с нови части, преди да продължите с останалата част от процеса на демонтиране.

Така е при къртене на подпрозорец. Не забравяйте да не бързате и да работите внимателно, когато премахвате облицовката, за да избегнете повреда или нараняване. Ако не сте сигурни за някоя стъпка от процеса, винаги е добра идея да се консултирате с професионалист в кърти чисти извозва.

подпрозорец след къртене

Изрежете всякакъв уплътнител при подпрозорец.

Разрязването на всякакво уплътнение при къртене на подпрозорец или уплътнител около краищата на перваза на прозореца е важна стъпка, за да се избегне повреда на околните материали по време на процеса на демонтиране. Ето някои подробни стъпки, които трябва да следвате:


 1. Идентифицирайте зоните, където се намира уплътнението или уплътнителят. Обикновено ще бъде намерен по краищата на перваза на прозореца, където се среща с околните материали.
 2. Използвайте служебен нож с остро острие, за да прорежете внимателно уплътнителя или уплътнителя. Започнете, като направите плитък разрез по ръба на перваза, като внимавате да не нарежете някой от околните материали.
 3. След като сте направили плитък разрез, задълбочете разреза, докато не пробиете напълно уплътнителя или уплътнителя. В зависимост от вида на използвания уплътнител, това може да изисква многократни минавания с универсалния нож.
 4. Уверете се, че сте отстранили всякакви остатъци или разхлабени части от уплътнител, докато работите, за да осигурите чиста повърхност за следващите стъпки.

Не забравяйте да работите внимателно, когато режете уплътнителя, за да избегнете повреда на околните материали. Ако не сте сигурни за процеса или вида на използвания уплътнител или уплътнител, винаги е добра идея да се консултирате с професионалист за съвет с фирма за къртене.подпрозорец за къртене

Отстранете винтовете или гвоздеите.

Отстраняването на всички винтове или пирони при къртене на подпрозорец, които държат перваза на прозореца на място, е важна стъпка при демонтирането на прозореца. Ето някои подробни стъпки, които трябва да следвате:


 1. Намерете всички винтове или пирони, които държат перваза на прозореца на място. Те могат да бъдат видими на повърхността на перваза или скрити под уплътнителя или уплътнителя.
 2. Използвайте бормашина или отвертка, за да премахнете всички винтове, които държат прага на място. Не забравяйте да изберете подходящия размер и тип отвертка, за да избегнете повреда на винта или околните материали.
 3. Ако прагът се държи на място с пирони, използвайте чук, за да отстраните внимателно ноктите. Използвайте перфоратор за пирони, за да натиснете всички пирони, които са дълбоко забити под повърхността на перваза, след което използвайте чука, за да ги издърпате.
 4. След като отстраните всички винтове или пирони, леко разклатете перваза на прозореца, за да проверите дали е разхлабен. Ако не се разхлаби, може да има допълнителни крепежни елементи, които го държат на място, които трябва да бъдат премахнати.
 5. Не забравяйте да съберете всички винтове, пирони или други крепежни елементи, които премахвате от перваза, за да не ги загубите.

Не забравяйте да работите внимателно, когато отстранявате винтове или пирони, за да избегнете повреда на околните материали или да се нараните. Ако не сте сигурни за процеса или се нуждаете от допълнителни насоки, винаги е добра идея да се консултирате с професионалист в кърти чисти извозва.
Направете къртене на подпрозорец.

Може да се наложи рязане на подпрозоречно пространство, ако все още не излиза след отстраняване на винтовете или гвоздеите. Ето някои подробни стъпки, които трябва да следвате:


 1. Внимателно измерете и маркирайте центъра на подпрозорец. Използвайте линийка или нивелир, за да сте сигурни, че вашите маркировки са прави и точни.
 2. Използвайте бутален трион или ръчен трион, за да изрежете внимателно центъра на подпрозорец. Ако използвате саблен трион, изберете острие, което е подходящо за материала на перваза и регулирайте съответно скоростта.
 3. Работете бавно и внимателно, за да избегнете повреда на околните материали, като гипсокартон или кабели. Използвайте фенерче, за да инспектирате района, докато работите, за да сте сигурни, че не режете скрити материали.
 4. След като сте прорязали подпрозорец, внимателно отделете двете половини и ги извадете от отвора.
 5. Проверете околните материали за всякакви повреди или отломки, които може да са създадени по време на процеса на рязане. Почистете всички остатъци и направете необходимите ремонти, преди да инсталирате новия подпрозорец.

Не забравяйте да работите внимателно, когато режете подпрозорец, за да избегнете повреда на околните материали или да се нараните. Ако не сте сигурни за процеса или се нуждаете от допълнителни насоки, винаги е добра идея да се консултирате с професионалист в кърти чисти извозва.Отстранете прага.

След като сте направили къртене на подпрозорец, трябва да е възможно да го извадите от отвора. Ето някои подробни стъпки, които трябва да следвате:


 1. Внимателно повдигнете подпрозорец и го издърпайте от отвора. Ако подпрозорец е срязан наполовина, може да се наложи да премахнете всяка половина поотделно.
 2. Внимавайте да не повредите околните материали, като гипсокартон или кабели, докато премахвате подпрозорец. Ако срещнете съпротива, спрете и огледайте района, за да сте сигурни, че не повредите нищо.
 3. След като премахнете подпрозорец, проверете отвора и околните материали за всякакви повреди или отломки, които може да са създадени по време на процеса на отстраняване. Почистете всички остатъци и направете необходимите ремонти, преди да инсталирате новия подпрозорец на прозореца.
 4. Ако планирате да използвате повторно подпрозорец на прозореца, не забравяйте да го етикетирате и съхранявате на сигурно място, докато дойде време да го инсталирате отново. Ако прагът е повреден или планирате да инсталирате нов, изхвърлете стария праг по подходящ начин.

Не забравяйте да работите внимателно, когато премахвате подпрозорец на прозореца, за да избегнете повреда на околните материали или да се нараните. Ако не сте сигурни за процеса или се нуждаете от допълнителни насоки, винаги е добра идея да се консултирате с професионална фирма за къртене.
Почистване и извозване на стпроителни отпадъци.

Почистването на зоната след къртене на подпрозореце важна стъпка в процеса кърти чисти извозва. Ето някои подробни стъпки, които трябва да следвате:


 1. Използвайте нож за замазка или скрепер, за да отстраните останалото уплътнение или уплътнител около отвора. Не забравяйте да носите ръкавици, за да защитите ръцете си и да изхвърлите всички отпадъчни материали по подходящ начин.
 2. Почистете всякакви остатъци или прах, създадени по време на процеса на отстраняване. Използвайте прахосмукачка или метла, за да почистите всички свободни материали и избършете всички повърхности с влажна кърпа.
 3. Огледайте зоната около отвора и направете всички необходими ремонти. Ако има някакви празнини или груби петна, където е бил закрепен перваза, използвайте шлифовъчен блок или шкурка, за да ги изгладите.
 4. Ако отворът трябва да бъде закърпен или поправен, следвайте подходящата процедура за вида материал, с който работите. Например, ако отворът е направен от дърво, може да се наложи да използвате пълнител за дърво, за да запълните всички празнини или дупки.
 5. След като мястото е почистено и всички необходими ремонти са извършени, можете да продължите с инсталирането на новия перваз на прозореца.

Не забравяйте да работите внимателно, когато почиствате района, за да избегнете повреда на околните материали или да се нараните. Ако не сте сигурни за процеса или се нуждаете от допълнителни насоки, винаги е добра идея да се консултирате с професионалист или фирма за къртене.Заключение.

В заключение, къртене на подпрозорецизисква внимателно внимание към детайлите и прецизност, за да избегнете повреда на околните материали или нараняване.


Процесът включва премахване на всяка облицовка или уплътнител, разхлабване или изрязване на прага и премахването му от отвора. След като подпрозорец бъде премахнат, зоната трябва да се почисти и да се извършат всички необходими ремонти, преди да се монтира нов подпрозорец на прозореца.


Ако не сте сигурни за процеса или се нуждаете от допълнителни насоки, винаги е добра идея да се консултирате с професионалист в кърти чисти извозва.Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?