Къртене на стара замазка

Как и в какви случаи е необходимо да премахнете замазка, мазилка или мозайка

Ако след статията решите, че самостоятелно къртене на замазка не е за вас , тогава разгледайте услугите на нашата компания. правим много евтино къртене на мазилка, мозайка и замазка


Но ако правите кърти чисти извозва сами и контролирате всичко лично, тогава не забравяйте да научите как правилно да почиствате стените и подове, защото всички материали имат свои собствени характеристики, включително остаряла мозайка и мазилка.


Съдържанието на статията:


 1. Как да правите къртене на замазка - подгответе се предварително
 2. Инструменти за къртене на стара замазка.
 3. Първи метод за къртене на замазка, класически
 4. Втори метод за къртене на замазка, радикален
 5. Как да премахнете старата замазка от тавана

Как да правите къртене на замазка - подгответе се предварително

Отърваването от старата замазка е отговорен процес и винаги включва няколко етапа.


Когато всички остатъци от тапети се отстранят от стените, първо внимателно проверете повърхността: ако последният ремонт е извършен добросъвестно, не е необходимо да премахвате замазка.

— Къртачи 99

Потърсете очевидни пукнатини и чипове: ако няма повече от дузина такива „косяци“ по цялата стена, можете да опитате да почистите проблемните зони, да ги покриете с грунд и отново да замазвате. Ако ремонтът е направен отдавна, покритието е придобило неприятен нюанс и е подуто на места, съмненията настрана - всичко трябва да се премахне.


къртене на замазка в София

Малък съвет: ако покритието лежи равномерно и доста плътно, но не сте сигурни, че замазката трябва да се остави, почукайте стената в различни части с дръжка на шпатула: тъп звук ще покаже необходимостта от къртене.

— Къртачи 99
Преди да премахнете замазка от стените, подгответе стаята: по време на ремонтната операция ще ви е трудно. Първо извадете всички мебели или ги опаковайте плътно в найлон. Поставете филм около периметъра на пода (можете да го прикрепите към первазите с маскираща лента) или ненужни вестници, също така запечатайте пространството между стените и вратите с хартиена лента - нямате нужда от допълнително почистване в целия апартамент . На вратата - мокър чаршаф. Подгответе респиратор (за себе си), очила и инструменти.

Инструменти за къртене на стара замазка.

За да изкъртите замазка от стените, имате нужда от стандартен ремонтен комплект:


 • огромно парче полиетилен или купчина вестници;
 • контейнер за омекотяващ разтвор и голям пистолет за пръскане;
 • парцал или голяма гъба за баня;
 • чук, длето и твърда шпатула;
 • къртач; стълба и табуретка;
 • шкурка.

За извозване на строителни отпадъци можете да използвате контейнер


инструменти за къртене на замазка

Първи метод за къртене на замазка, класически

Не се опитвайте веднага да изсушите стената със шпатула - дори и покритието да се отдели лесно, няма да почистите цялата стена така. Навлажнете повърхността с вода от спрей бутилка, изчакайте 5 минути, докато съставът се намокри, и продължете. Ако процесът все още не върви, разтвор на нишесте ще помогне да се премахне замазката.


Първи метод за къртене на замазка, класически

Къртачна смес се приготвя по следния начин: вземаме 2 супени лъжици нишесте (царевично или картофено - по ваш вкус) на литър вода, разбъркваме, за да се разтвори всичко, и го изсипваме в спрей. След това напръскваме стената, изчакваме поне 15-20 минути препаратът да проникне по-дълбоко и започваме да отчупваме с шпатула замазка.

— Къртачи 99

Ако е възможно, опитайте се да прецените дебелината на покритието: ако замазка е намазана в един или два финишни слоя от 2-3 mm, тогава пистолетът за пръскане ще се справи добре, но ако ремонтът е направен „от векове“ и дебелина не по-малка от 5-6 мм, по-добре е да нанесете нишестето веднага с гъба или парцал.


Втори метод за къртене на замазка, радикален

Когато дебел слой от старото покритие дори не поема нишесте, истинските инструменти ще помогнат с въпроса как да премахнете старата замазка. Първо, можете да опитате с чук и длето: прилагаме длето под ъгъл от 45 градуса на места, където покритието е ясно подуто и е на път да падне, и започваме да длето секция по секция.


Ако длетото не се справи, къртач ще дойде на помощ. Вкарваме шпатула в къртач и започваме да разбиваме целия слой замазка на стената. В най-напредналите случаи гипсо-циментовият състав определено ще бъде почистен от флекс с диамантено колело: правим малък прорез на стената, нанасяме триона успоредно на повърхността и постепенно отстраняваме шпакловката.


Последните 2 начина са най-бързите, но и най-мръсните: не забравяйте да се погрижите за очилата и респиратора си и да се подготвите за голямо почистване.


След като старата замазка е на пода, е необходимо да почистите стената с шкурка, за да премахнете най-накрая всички нередности, да ходите с мокър парцал - и можете да грундирате и отново да шпакловате повърхността.


Как да премахнете старата замазка от тавана

Често се налага премахване на напуканата стара замазка от таваните и тук мненията на строителите рязко се разминават. Някой уверява, че идеалният начин за тавана е обработката на нишесте и добрата стара шпатула, някой вярва, че само флекс ще може да премахне замазка бързо и ефективно. И все пак, как да премахнете старата замазка от тавана?


За да изберете опцията, която ви подхожда, погледнете добре тавана. Ако замазката лежи на условно освобождаване и започне да пада вече при потупване, е напълно възможно да се получи с метод на нишесте. Но ако покритието е дебело или се държи здраво и е необходимо да почистите тавана, използвайте флекс: той е по-бърз и по-надежден.


Да премахнете напълно или не старата замазка от стените - изборът е ваш. Въпреки това, ако искате да получите перфектната стая с модерни тапети или дори боя, най-добре е да почистите всичко „до земята“, като изберете метода, който подхожда на вашата стена.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?