Къртене на стени и прегради

Как протича къртене на стени и прегради

Къртене на вътрешни стени

Преди да направите къртене на вътрешните стени, трябва да изключите всички комуникации (светлина, вода, отоплителна система), да премахнете первази, декоративни елементи, като мазилка и декоративни облицовки. По принцип това трябва да правите при всички работи, свързани с кърти чисти извозва.


Това "почистване" на повърхността улеснява процеса на къртене на стените. Специалистите използват стандартен набор от инструменти: къртач за бетон, чук, перфоратор, флекс.


Работниците трябва да спазват правилата за безопасност и да работят със защитно облекло, очила, ръкавици и респиратори, тъй като при къртене на стена се образува голямо количество прах.


Преди да запрочвате къртене на тухлена стена, трябва да покриете всички мебели в стаята с филм или да ги пренесете в друга стая. Ако планирате да смените подовата настилка, тогава не можете да я покриете с филм от прах и драскотини.


Къртене на стени започва отгоре. Преди да започвате къртене на бетонна стена трябва да се навлажни с вода, това ще намали количеството прах.


Наша фирма за къртене прави демонтаж на стари стени не само с помощта на инструменти: работниците могат ръчно да отстранят стари тухли или цимент, за да контролират разрушаването на порутена стена.


Къртене на вътрешни стени е разрушаване на ограждащи стени, но не и на носещи. След демонтажа в стаята ще останат много строителни отпадъци, които е по-добре да се отстранят веднага след приключване на работата. Така че ще ви чака и чистене и извозване.


В тазия статия ще разглеждаме:


  1. Къртене на вътрешни стени
  2. Къртене на тухлена стена
  3. Къртене на бетонна стена
  4. Къртене на бетонни прегради

къртене на вътрешна тухлена стена

Къртене на тухлена стена

Преди да разрушите тухлена стена, цялата мазилка и облицовка трябва да се отстранят, за да се разкрие тухлената зидария.


Къртене на тухлена стена е както следва: работникът насочва къртач за бетон между тухлите - в шева, така че разрушаването ще отнеме много по-малко време.


Строителни отпадъци от тухли се отстраняват с чук или къртач. В трудни случаи експертите прибягват до диамантено рязане. Цената на къртене на стени зависи от дебелината на стените, обема и времето на работа.


"Сред демонтажни работи си струва да се подчертае къртене на носещи стени. Този вид работа не трябва да се извършва при никакви обстоятелства. Ако имате нужда от преустройство на помещенията, внимателно проучете проектната документация, но по-скоро поверете този въпрос на специалисти на кърти чисти извозва. Къртене на носещата стена води до срутване на сградата! Помислете за новото оформление, като запазите носещите стени, това е много важно. Ако изпълнителят от фирма за къртене се съгласи да правите къртене носещите стени по ваше желание, това показва липса на професионализъм сред служителите на тази компания."

фирма за къртене София, бригадир
Николай
Бригадирът Къртачи99
къртене на бетонна стена

Къртене на бетонна стена

Преди да направите къртене на бетонна стена, трябва да се уверите, че тя не е носеща. Най-често носещите конструкции са направени от бетон, а не от тухли. Тези работи най-тружни в кърти чисти извозва.


В началото на работата специалистите разбиват бетона с къртач за бетон, докато се види армировката. След това армировката се нарязва с флекс.


Бетонните стени най-често се изработват от пенобетонни или газобетонни блокове. Това е доста здрав материал, с разрешаването на който се създава силна вибрация. За да намалите шума, по-добре е да използвате диамантен стенен трион, който също ускорява процеса на демонтиране. Къртене на бетонна стена обикновено отнема повече време от разрушаването на зидария.


Къртене на бетонни прегради

Преградите в апартаменти и офиси се изработват от гипсокартон или гипсокартон. Къртене на преграда от гипсокартон не отнема много време и струва по-малко от разрушаването на пълноценни стени. Така че по принцип в тази случка цял комплекс работи по кърти чисти извозва свърша бързо.


Преди къртене всички контакти и проводници се отстраняват, електричеството се изключва. Струва си да се помни, че електрическата система е разположена в преградата отгоре надолу. За да разрушите преграда от гипсокартон, не се нуждаете от диамантено рязане или къртач за бетон.


Необходимо е да се определи местоположението на рамката и след това да се използва отвертка, за да развиете винтовете и да премахнете листовете от гипсокартон. След това трябва да премахнете рамката - водещия профил, който е прикрепен към пода и стените с дюбели.


Къртене на гипсови прегради може да се извърши по два начина, тъй като дизайнът на гипсовата преграда се различава от дизайна на гипсокартонените прегради. Такава преграда се състои от пръти и тел, обикновено прикрепени към пода с дървени подпори.


  1. Първият метод за къретне е с къртач за бетон, това е бързо, но ще има много прах и шум. Така че после ще имате много почистване.
  2. Вторият метод е по-точно къртене с флекс. Ако навлажнете гипса с вода, тогава работата на флекс няма да донесе много прах.

Недостатъкът на втория метод е, че кърти чисти извозва ще отнеме 2-3 пъти по-дълго, отколкото при къртене на преградата с къртач за бетон.


Къртене на прегради винаги се извършва според принципа "от външен към вътрешен"

Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?

Цената на къртене на прегради и стени зависи от обема на работата, здравината на стените и техния материал. Колкото по-висока и дебела е преградата, толкова по-висока е цената на къртенето. Цената на кърти чисти извозва също се влияе от допълнителна подготвителна работа: отстраняване на мазилка, декоративни елементи и гнезда.

Къртачи 99