Къртене на теракот в баня.

Как се къртят теракотни плочки.
майстор за къртене на теракот

Оценете степента на повредата на теракотни плочки.

Ако оценявате степента на повредата на теракотни плочки, за да определите дали да смените отделни плочки или целия под или стена, ето някои фактори, които трябва да имате предвид:


 1. Брой начупени плочки: Ако само няколко плочки са нацепени, може да е възможно да ги смените поотделно. Въпреки това, ако значителен брой плочки са напукани, може да е по-практично и рентабилно да смените целия под или стена.
 2. Местоположение на напуканите плочки: Ако напуканите плочки са разположени в зона с голям трафик, като например близо до душ кабина или вана, може да е по-практично да смените целия под или стена, за да осигурите постоянен външен вид и издръжливост на плочките.
 3. Възраст и състояние на съществуващите плочки: Ако съществуващите плочки са стари и чупливи или ако са били ремонтирани преди това, може да е по-практично да смените целия под или стена, за да осигурите постоянен външен вид и издръжливост.
 4. Бюджет: Цената за подмяна на отделни плочки спрямо целия под или стена може да варира значително. Обмислете бюджета си и претеглете разходите и ползите от всяка опция. А после извикайте специалист в кърти чисти извозва.

Като имате предвид тези фактори, можете да вземете информирано решение дали да смените отделни плочки или целия под или стена по време на къртене на баня.теракот в баня

Изходни плочки за подмяна.

Когато набавяте резервни теракотни плочки, които да отговарят възможно най-близо на съществуващите плочки, ето някои стъпки, които трябва да имате предвид:


 1. Проверете при първоначалния доставчик: Ако знаете името на производителя или доставчика, който е предоставил оригиналните плочки, започнете, като се консултирате с тях, за да видите дали имат остатъчни запаси или могат да произведат резервни плочки. Нашата фирма за къртене може да ви препоръча специалист за това.
 2. Потърсете подобни плочки: Ако не можете да намерите точно съвпадение за плочките, потърсете плочки, които са сходни по цвят, текстура и размер. Може да успеете да създадете сплотен външен вид, като използвате допълнителен дизайн на плочки, като например различна форма или модел.
 3. Помислете за плочки по поръчка: Ако не можете да намерите подходяща плочка за смяна, помислете дали да не направите нови плочки по поръчка, за да съответстват на съществуващите. Това може да включва занасяне на проба от плочки на производител или специалист по плочки или кърти чисти извозва, за да пресъздадат дизайна.
 4. Проверете за спрени от производство плочки: Ако оригиналните плочки вече не се произвеждат, проверете при компании за ремонт на плочки или онлайн пазари, за да видите дали имат налични спрени плочки. При къртене на баня това задължително.
 5. Купете допълнителни плочки след къртене на баня. За да избегнете бъдещи проблеми с подмяна на плочки, помислете за закупуване на допълнителни плочки по време на монтажа. Това ще гарантира, че имате подходящи плочки под ръка в случай на бъдеща повреда или износване.

Като следвате тези стъпки, можете да намерите резервни плочки, които съответстват възможно най-близо на съществуващите плочки и да осигурят сплотен външен вид в обновяването на вашата баня след кърти чисти извозва.


Отстранете повредените теракотни плочки.

Ако отстранявате повредени плочки по време на ремонт на баня, ето няколко стъпки, които трябва да следвате:


 1. Съберете необходимите инструменти за къртене на плочки. Ще ви трябва длето или стъргало, чук, предпазни очила и ръкавици.
 2. Защитете околните плочки катот правите къртене на баня. Покрийте околните плочки със защитен материал, като например картон или кърпа, за да предотвратите повреда по време на процеса на отстраняване. Трябва да внимавате в кърти чисти извозва.
 3. Отстранете фугиращата смес: Използвайте инструмент за отстраняване на фугиращата смес или малко длето, за да отстраните фугиращата смес около повредената плочка. Внимавайте да не повредите околните теракотни плочки.
 4. Отстранете повредената плочка: Използвайте длето или стъргалка, за да откъснете внимателно повредената плочка от лепилото отдолу. Работете бавно и внимателно, за да не повредите околните плочки в баня.
 5. Почистете зоната след къртене на баня. След като плочката бъде отстранена, почистете старателно зоната, за да отстраните останалото лепило или отломки.
 6. Ако правите къртене цял под или стена от плочки, може да се наложи да наемете професионалист в кърти чисти извозва, който да премахне плочките. Това е така, защото процесът на къртене може да отнеме време и трудоемък и ако не се извърши правилно, може да причини повреда на основната структура.

Следвайки тези стъпки, можете внимателно да премахнете повредените плочки и да избегнете повреда на околните плочки по време на къртене на банята.къртене на теракот в баня

Поставете резервните теракотни плочки.

Ако инсталирате резервни плочки по време на ремонт на баня, ето няколко стъпки, които трябва да следвате:


 1. Подгответе повърхността. Уверете се, че повърхността е чиста, суха и без остатъци или лепило от старите плочки. Ако е необходимо, нанесете грунд върху повърхността, за да осигурите добра адхезия.
 2. Нанасяне на лепилото: Нанесете подходящото лепило върху повърхността с помощта на назъбена маламашка. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя за вида на лепилото и размера на плочките.
 3. Поставете плочките: Внимателно поставете резервните плочки върху лепилото, като се уверите, че са равни и равномерно разположени. Използвайте разделители, за да осигурите равномерно разстояние между плочките.
 4. Нарежете плочките: Ако е необходимо, използвайте резачка за плочки или мокър трион, за да изрежете резервните плочки, за да паснат около препятствия или по краищата на повърхността.
 5. Оставете лепилото да изсъхне: Оставете лепилото да изсъхне напълно, преди да продължите към следващата стъпка. Това може да отнеме от 24 до 48 часа, в зависимост от вида на лепилото и нивото на влажност в помещението.
 6. Нанесете фугираща смес: След като лепилото изсъхне, нанесете фугираща смес върху пространствата между плочките с помощта на шпакловка. Използвайте влажна гъба, за да избършете излишната фугираща смес и да изгладите повърхността.
 7. Запечатайте фугиращата смес: След като фугиращата смес изсъхне за 24 до 48 часа, нанесете уплътнител за фугираща смес, за да защитите повърхността и да я улесните за почистване.

Следвайки тези стъпки, можете да поставите резервни плочки и да осигурите професионално изглеждащо покритие при обновяването на вашата баня. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя за лепилото, фугиращата смес и уплътнителя, за да осигурите най-добри резултати.


Запечатайте плочките.

Да, препоръчително е да запечатате новите теракотени плочки със специфичен за теракота уплътнител след монтажа, за да ги предпазите от бъдещи повреди. Запечатването на плочките ще създаде защитна бариера, която може да предотврати петна, драскотини и други видове повреди. И няма да се нуждаете от кърти чисти извозва след година пак.


Ето стъпките за запечатване на теракотени плочки:


 1. Почистете повърхността: Уверете се, че повърхността е чиста и без никакви отломки или остатъци от фугираща смес.
 2. Тествайте уплътнителя: Тествайте първо уплътнителя върху малка, незабележима област, за да сте сигурни, че не причинява обезцветяване или повреда на плочката.
 3. Нанесете уплътнителя: Нанесете уплътнителя равномерно върху повърхността с помощта на четка, валяк или пръскачка, като следвате инструкциите на производителя. Не забравяйте да нанесете уплътнителя и върху линиите за фугиране.
 4. Оставете уплътнителя да изсъхне: Оставете уплътнителя да изсъхне напълно, преди да ходите по плочките или да ги излагате на вода. Времето за съхнене ще зависи от конкретния използван уплътнител, така че не забравяйте да следвате инструкциите на производителя.
 5. Нанесете втори слой: Ако се препоръчва от производителя, нанесете втори слой уплътнител, за да осигурите пълна защита.
 6. Поддържайте плочките: Редовно почиствайте и поддържайте теракотените плочки според инструкциите на производителя, за да удължите живота им и да предотвратите повреди.

Следвайки тези стъпки и запечатвайки новите теракотени плочки след къртене на баня със специфичен за теракота уплътнител, можете да ги защитите от бъдещи повреди и да гарантирате, че ще изглеждат страхотно за години напред.Заключение.

В заключение, ако имате теракота, която се напука при къртене на баня или ремонт, важно е да прецените степента на повредата и да прецените дали трябва да се сменят отделни плочки или трябва да се смени целия под или стена. След като идентифицирате повредените плочки, можете да ги премахнете внимателно и да ги замените с нови плочки, като се уверите, че следвате инструкциите на производителя за монтаж.

След монтажа е важно да запечатате теракотените плочки със специфичен за теракота уплътнител, за да ги предпазите от бъдещи повреди. Това ще помогне за предотвратяване на петна, драскотини и други видове щети и ще гарантира, че вашите плочки ще изглеждат страхотно години напред. Не забравяйте да следвате инструкциите на производителя за уплътнителя и поддържайте редовно плочките, за да ги поддържате в добро състояние. И по-добре винаги консултирайте със специалисти в кърти чисти извозва.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?