Къртене на преградни бетонни стени

Ние се занимаваме с къртене на бетонни преградни стени в София повече от 23 години. И имаме най-ниски цени.
Ще изчислим цената по телефона
Оставете заявка и получете оценка на разходите от ЕКСПЕРТ

Къртене на бетонни стени. Процесс.

Къртене на вътрешни бетонни стени в апартамент може да бъде сложен процес, който изисква внимателно планиране и изпълнение, за да се гарантира безопасността и да се минимизират щетите на околните конструкции. Ето основните стъпки, включени в процеса на кърти чисти извозва като имате работа със преградни стени:


 1. Подготовка към кърти: Преди да започнете процеса на къртене, трябва да се уверите, че имате всички необходими инструменти и оборудване, включително предпазни средства като ръкавици, предпазни очила и респиратор. Също така трябва да подготвите района, като премахнете всички мебели и вещи от стаята и покриете пода със защитни материали.
 2. Проверка: Преди да започнете същинския процес на къртене на бетонни стени, трябва да огледате стените, за да определите тяхната дебелина, армировка и всички потенциални опасности, които могат да съществуват, като електрическо окабеляване или водопровод. Трябва също да проверите околните стени и подове, за да сте сигурни, че могат да издържат тежестта на бетонната стена.

3.Къртене на стени. Действителният процес на кърти ще включва разбиване на бетона с помощта на къртач за бетон, ударен чук. Трябва да работите на малки участъци, като започнете отгоре и продължите надолу, за да сведете до минимум риска от срутване. Може също да се наложи да използвате трион, за да разрежете всякакви армировъчни пръти.

4.Премахване. След като свършихте с къртене на бетон, трябва да премахнете отломките от площадката. Това може да включва използване на лопата и ръчна количка или скип за транспортиране на бетона до мястото за изхвърляне.

5.Почистване. След като бетонът е отстранен, трябва да почистите района, като отстраните всички останали отломки и прах. Трябва също така да проверите за щети по околните стени и подове и да извършите необходимите ремонти. Така винаги трябва да правите в кърти чисти извозва.

6.Завършване. Накрая може да се наложи да завършите зоната, като закърпите всички дупки или пукнатини в стените или пода и боядисате или облицовате зоната, за да съответства на околния декор.


Важно е да се отбележи, че къртене на преградни бетонни стени е сложен и потенциално опасен процес така че винаги консултирайте със специалисти в кърти чисти извозва.

Получете разрешителни документи за кърти чисти извозва

За уточнение, получаването на необходимите разрешителни е законово изискване при извършване на всякакви дейности по кърти чисти извозва, включително къртене на вътрешни бетонни стени в апартамент.


От съществено значение е да се спазват строителните норми и разпоредби, за да се гарантира безопасността на конструкцията и хората, участващи в проекта. Необходимите специфични разрешителни и одобрения ще варират в зависимост от вашето местоположение и обхвата на проекта, така че е важно да се консултирате с местния строителен орган, за да определите какви разрешителни са необходими.


В някои случаи може да се наложи да наемете лицензиран изпълнител за извършване на работата, в зависимост от размера и сложността на проекта.

Направете план за къртене на вътрешни преградни стени

Да, внимателното планиране е от решаващо значение при къртене на вътрешни бетонни стени в апартамент. Ето някои допълнителни съвети, които да ви помогнат да планирате процеса на къртене:


 1. Оценете обхвата на проекта: Преди да започнете кърти чисти извозва, оценете размера и дебелината на бетонната стена, която ще бъде кърти. Това ще ви помогне да определите правилните инструменти и оборудване, необходими за работата.
 2. Създайте времева линия: Задайте реалистична времева линия за проекта и планирайте съответно. Имайте предвид всички потенциални забавяния, като неочаквани ремонти или разрешителни.
 3. Определете мерките за безопасност: Идентифицирайте всички потенциални опасности за безопасността и приложете подходящи мерки за безопасност. Това включва осигуряване на предпазни средства за работниците, като предпазни очила, ръкавици и каски.
 4. Организирайте отстраняването на отломките: Определете как ще изхвърлите отломките и организирайте контейнер за боклук или друг подходящ метод за изхвърляне.
 5. Наемете професионалисти в кърти чисти извозва: Ако разрушаването е обширно, сложно или изисква специализирано оборудване, помислете за наемане на лицензиран изпълнител, който има опит с къртене на бетонни стени.

Чрез внимателно планиране на процеса на кърти чисти извозва и осигуряване на необходимите инструменти и оборудване, можете безопасно и ефективно да кърти вътрешни бетонни стени в апартамент.

Подготовете зона за кърти чисти извозва

Да, подготовката на зоната на кърти чисти извозва, преди да започнете къртене на бетонната стена, е от съществено значение, за да осигурите безопасен и ефективен процес на къртене. Ето някои допълнителни съвети, които ще ви помогнат да подготвите района:


 1. Премахнете всички мебели и приспособления: Почистете района от всякакви мебели, приспособления или други предмети, които могат да ви пречат по време на процеса на къртене на стена. Това ще създаде повече пространство за работниците и ще предотврати всякакви потенциални щети на вашето имущество.
 2. Покрийте подовете и стените: Защитете подовете и стените в околното пространство, като ги покриете с найлоново фолио или брезент. Това ще предотврати повреда на пода или стените на остатъци или прах.
 3. Изолирайте зоната: Ако е възможно, изолирайте зоната, където се извършва кърти, за да предотвратите разпространението на прах и отломки в други части на апартамента.
 4. Осигурете вентилация: Осигурете подходяща вентилация, като отворите прозорци и врати или използвате вентилатори за циркулация на въздуха. Това ще помогне да се предотврати натрупването на прах и отломки във въздуха, което може да бъде вредно за вашето здраве.

Като подготвите района, преди да започнете къртене на бетонната стена, можете да осигурите безопасен и ефективен процес на кърти чисти извозва и да предотвратите всякакви потенциални щети на вашето имущество.

Изключете комунални услуги преди къртене на стена

Да, изключването на комуналните услуги е важна стъпка за осигуряване на безопасност по време на процеса на кърти чисти извозва. Ето някои допълнителни съвети, които ще ви помогнат да изключите комуналните услуги, преди да започнете къртене на стена:


 1. Идентифицирайте комуналните услуги: Идентифицирайте всички електрически или водопроводни инсталации, които са вградени в стената, която трябва да бъде разрушена. Това може да включва електрически кабели, контакти, ключове, тръби и вентили.
 2. Изключете електрозахранването и водоснабдяването: Преди да започнете къртене на стена, изключете захранването и водоснабдяването на телата, вградени в стената. Това ще предотврати всякакви потенциални опасности по време на процеса на кърти чисти извозва.
 3. Запушете или запечатайте тръбите: Ако има открити тръби или водопроводни инсталации, които не могат да бъдат отстранени, запушете ги или ги запечатайте, за да предотвратите изтичане на вода или газ.
 4. Етикетиране на помощни програми: Етикетирайте всички помощни програми, които са били изключени или затворени, за да избегнете объркване по време на процеса на повторно инсталиране.

Като изключите комуналните услуги преди да започнете къртене на стена, можете да осигурите по-безопасен и по-ефективен процес на кърти чисти извозва и да предотвратите всякакви потенциални опасности или щети на вашето имущество

Започнете къртене на вътрешна преградна стена

Да, след като завършите всички необходими подготвителни стъпки, можете да започнете процеса на къртене на стена. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете:


 1. Изберете правилния инструмент: Използвайте чук или къртач за бетон, за да кърти бетонната стена. Изберете подходящия инструмент въз основа на размера и дебелината на стената, която ще кърти.
 2. Работете внимателно: Започнете от горната част на стената и продължете надолу, като внимавате и работете бавно, за да избегнете повреда на съседни стени или конструкции. Избягвайте да удряте стената твърде силно, тъй като това може да причини повреда на околните зони.
 3. Отстранете остатъците: Докато работите, отстранете всички остатъци от района и ги поставете на определено място за изхвърляне. Това ще ви помогне да поддържате работната зона чиста и безопасна.
 4. Използвайте предпазни средства: Носете предпазни средства, като предпазни очила, ръкавици и маска за прах, за да се предпазите от всякакъв прах или отломки, които могат да бъдат издигнати по време на процеса на кърти чисти извозва.

Като следвате тези съвети, можете безопасно и ефективно да започнете процеса на къртене на стена и да разрушите бетонната стена с помощта на кувалда или къртач за бетон.

Свържете се с нас
Много от цените за къртене на бетон варират в зависимост от квадратурата на обекта. Правим отстъпки за по-големи обекти. Искате да знаете точна цена - обадете се
или оставете заявка и ние ще се свържем с вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на къртене на вашият бетон?

Разрежете армировъчната стомана по време на къртене на бетонна стена.

Да, армировъчна стомана (арматура) често се използва в бетонни стени, за да осигури допълнителна здравина и опора. Ако стената, която кърти, има арматура, може да се наложи да я разрежете с помощта на трион за бетон или ъглошлайф. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да разрежете армировъчната стомана:


 1. Изберете правилния инструмент: Използвайте трион за бетон или ъглошлайф с подходящо острие, за да разрежете арматурното желязо. Острието трябва да е предназначено за рязане на стомана и да е с правилния размер за работата.
 2. Маркирайте зоните за рязане: Използвайте маркер, за да маркирате зоните, където арматурното желязо трябва да бъде рязано. Това ще ви помогне да режете на правилните места.
 3. Режете внимателно: Бъдете внимателни, когато режете арматурата, за да избегнете повреда на околната среда. Работете бавно и стабилно, като прилагате постоянен натиск върху триона или мелницата.
 4. Отстранете остатъците: Докато работите, отстранете всички остатъци от района и ги поставете на определено място за изхвърляне. Това ще ви помогне да поддържате работната зона чиста и безопасна.
 5. Използвайте предпазни средства: Носете предпазни средства, като предпазни очила, ръкавици и маска за прах, за да се предпазите от прах или отломки, които могат да се издигнат по време на процеса на рязане.

Като следвате тези съвети, можете безопасно и ефективно да изрежете всяка армировъчна стомана в бетонната стена и да я подготвите за къртене.

Разрежете армировъчната стомана по време на къртене на бетонна стена.

Да, извозване на строителни отпадъци е важна стъпка в завършването на процеса на кърти чисти извозва. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да премахнете отломките и да ги изхвърлите правилно:


 1. Съберете отломките: Използвайте лопата или друг инструмент, за да съберете всички отломки от мястото за къртене на стена. Не забравяйте да съберете всички малки парчета и фрагменти.
 2. Сортирайте отломките: Сортирайте отломките в отделни купчини за рециклиране и изхвърляне. Бетонът и зидарията често могат да бъдат рециклирани и използвани повторно в строителни проекти.
 3. Наемете контейнер за боклук: Наемете контейнер за боклук или друг голям контейнер за събиране на отломките. Уверете се, че контейнерът за боклук е поставен на удобно място за лесен достъп и изхвърляне.
 4. Изхвърлете отломките: Уредете правилното изхвърляне на отломките. Това може да включва изнасянето му на сметище или съоръжение за рециклиране, в зависимост от материалите.
 5. Почистете мястото: След отстраняването на отломките, почистете мястото и изхвърлете всички останали материали или отломки.

Като следвате тези съвети, можете безопасно и ефективно да отстраните отломките от мястото за разрушаване и да ги изхвърлите правилно, помагайки за поддържането на района чист и безопасен за бъдеща употреба.

Поправете повреди след кърти чисти извозва

Да, поправянето на всички щети, причинени по време на процеса на кърти чисти извозва, е важна стъпка за гарантиране на безопасността и структурната цялост на сградата. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да поправите всяка повреда:


 1. Оценете щетите: Внимателно преценете степента на щетите, за да определите подходящите методи за ремонт.
 2. Съберете материали и инструменти: Съберете необходимите материали и инструменти, за да завършите ремонта. Това може да включва материал за закърпване на бетон, мистрия, шкурка, боя и четки.
 3. Подгответе повредената зона: Почистете повредената зона старателно, за да отстраните всякакви остатъци или прах. Това ще помогне на ремонтния материал да прилепне по-добре към повърхността.
 4. Нанесете ремонтния материал: Нанесете бетонния материал за закърпване върху повредената зона с помощта на маламашка, като следвате инструкциите на производителя. Загладете повърхността с мистрия и я оставете да изсъхне напълно.
 5. Шлайфайте и боядисвайте: Шлайфайте леко ремонтираната зона, за да създадете гладко покритие, и я боядисайте, за да съответства на околните стени или конструкции.

Като следвате тези съвети, можете ефективно да поправите всички щети, причинени по време на процеса на кърти чисти извозва, като гарантирате безопасността и структурната цялост на сградата.

Заключение за къртене на вътрешни преградни бетонни стени

Къртене на вътрешни бетонни стени в апартамент изисква внимателно планиране и изпълнение, за да се гарантира, че работата се извършва безопасно и ефективно.


Преди да започнете работи по кърти чисти извозва, е важно да получите всички необходими разрешителни и одобрения от местните строителни власти и да изключите всички комунални услуги, свързани със стената.


По време на къртене е важно да работите бавно и внимателно, като използвате подходящите инструменти и оборудване и предприемате стъпки за защита на близките стени и конструкции.


След кърти чисти извозва е важно правилно да се отстранят и изхвърлят отломките и да се поправят всички щети, причинени по време на процеса. Следвайки тези стъпки, можете успешно да къртите вътрешни бетонни стени в апартамент, създавайки по-отворено и функционално жилищно пространство.

Бързо, професионално и евтино кърти бетон
Вашата следваща стъпка

Получите оферта за вашата работа
088 20 999 77 info@kurtenesofia.com
ОБАДИ СЕ СЕГА

Оставете вашия телефонен номер и ние ще се свържем с вас!

или ни се обадете

088 20 999 77