Къртене на плочки. Професионално.

Как се къртят плочки при нашата фирма за къртене.

Къртене на плочки обикновено включва премахване на плочките от текущото им местоположение, което може да бъде трудоемък процес в кърти чисти извозва. Ето някои общи стъпки, които можете да следвате за демонтиране на плочки:


 1. Защитете околната зона. Покрийте пода и стените около зоната, където ще работите, за да предотвратите повреда на тези повърхности.
 2. Отстранете лепилото или фугиращата смес. Използвайте длето или стъргалка, за да отстраните лепилото или фугиращата смес от плочките. Това може да бъде объркващ и отнемащ време процес, така че бъдете търпеливи и правете почивки, ако е необходимо. В кърти чисти извозва почивки ет важно нещо.
 3. Направете къртене на плочки. След като лепилото и фугиращата смес са отстранени, използвайте лост или подобен инструмент, за да повдигнете внимателно плочките от позицията им. Ако плочките са особено упорити, може да се наложи да използвате чук и длето, за да ги начупите първо на по-малки парчета.
 4. Почистване и извозване на строителни отпадъци. След като всички плочки бъдат изкъртени, почистете останалото лепило, фугираща смес или отломки от района.
 5. Заключение за къртене на плочки.

Важно е да се отбележи, че къртене на плочките може да бъде труден и отнемащ време процес, така че винаги е добра идея да се консултирате с професионалист в кърти чисти извозва или професионална фирма за къртене, ако не сте уверени в способностите си или ако се справяте с особено трудна ситуация.


И ето по-подробно 4 стъпки за кърти плочки.


подготовка към къртене на плочки

Преди къртене на плочки защитете околната зона.

Да, преди къртене на плочки важно е да защитите околното пространство, когато работите по всеки проект за подобряване на дома и кърти чисти извозва, включително демонтиране на плочки. Това може да помогне за предотвратяване на повреда на подове, стени и други повърхности и да улесни почистването.


За да защитите пода и стените, можете да използвате материали като кърпи, пластмасови листове или картон. Уверете се, че сте покрили всички мебели или други предмети в района, тъй като отломки и прах от процеса на отстраняване на плочките могат да се разпространят наоколо.


Може също така да обмислите носенето на защитно облекло и предпазно оборудване, като ръкавици, предпазни очила и маска за прах, за да се предпазите от всякакви остатъци или прах, които могат да се отделят по време на процеса на къртене, чистене и извозване.къртене на плочки в София

Отстранете лепилото или фугиращата смес.

Да, втора стъпка при къртене на плочки в София - премахването на лепилото и фугиращата смес може да отнеме време и да е разхвърлян процес, но е важно да го направите правилно, за да сте сигурни, че новите плочки ще залепнат правилно и ще изглеждат по най-добрия начин. Ето няколко съвета за премахване на лепило и фуги как правят ппрофесионали в кърти чисти извозва:


 1. Започнете с помощта на скрепер или длето, за да отстраните колкото е възможно повече от лепилото или фугиращата смес. Работете внимателно, за да не повредите подлежащата повърхност.
 2. Ако лепилото или фугиращата смес е особено упорита, може да се наложи да използвате химически препарат за отстраняване на лепило или фугираща смес. Следвайте внимателно инструкциите на производителя и се уверете, че носите защитно облекло и защитно оборудване.
 3. След като лепилото или фугиращата смес са отстранени, почистете повърхността старателно с топла вода и мек почистващ препарат. Уверете се, че сте отстранили всякакви строителни остатъци или отломки от повърхността, тъй като това може да попречи на адхезията на новите плочки.
 4. Не забравяйте да правите почивки, ако е необходимо, и не бързайте с процеса. Отделянето на време за правилно отстраняване на лепилото и фугиращата смес ще ви помогне да осигурите успешен монтаж на плочките и красив завършен продукт. Тези стъпки винаги правим в нашата фирма за къртене.

къртене на плочки в баня

Направете къртене на плочки.

Да, след като лепилото и фугиращата смес са премахнати, следващата стъпка е къртене на самите плочки. Ето как можете да го направите:


 1. Започнете, като намерите разхлабена плочка или такава, която вече е напукана. Използвайте лост или подобен инструмент, за да го повдигнете внимателно от повърхността.
 2. Ако плочките са здраво закрепени, използвайте чук и длето, за да ги начупите на по-малки парчета. Внимавайте да не повредите подлежащата повърхност или околните плочки.
 3. Работете бавно и внимателно, като премахвате една плочка наведнъж. Ако отстранявате голям брой плочки, добра идея е да работите на малки участъци, за да избегнете повреда на повърхността или претоварване.
 4. След като всички плочки бъдат отстранени, почистете всякакви строителни отпадъци или остатъци от повърхността. Това ще помогне да се гарантира правилното залепване на новите плочки.
 5. Не забравяйте да носите защитно облекло и предпазно оборудване, като ръкавици, предпазни очила и маска за прах, за да се предпазите от всякакви остатъци или прах, които могат да се отделят по време на процеса на отстраняване на плочките.

Понякога след плочките трябва да направите къртене на бетон или къртене на замазка. Но това отделен разговор.


къртене на плочки в баня

Почистване и извозване на строителни отпадъци.

Да, след къртене на плочки, важно е да почистите останалото лепило, фугираща смес или отломки от района. Това задължително в процес на кърти чисти извозва. Това ще гарантира, че повърхността е чиста и гладка, готова за поставяне на нови плочки. Ето няколко съвета за почистване след отстраняване на плочки:


 1. Използвайте скрепер или длето, за да отстраните останалото лепило или фугираща смес от повърхността. Внимавайте да не повредите подлежащата повърхност или околните плочки.
 2. Почистете с прахосмукачка всякакви остатъци или прах от повърхността. Това ще гарантира, че повърхността е чиста и гладка, готова за поставяне на нови плочки.
 3. Използвайте топла вода и мек почистващ препарат, за да почистите добре повърхността. Не забравяйте да отстраните всякакви остатъци или отломки от повърхността, тъй като това може да попречи на адхезията на новите плочки.
 4. Оставете повърхността да изсъхне напълно, преди да поставите нови плочки. Това ще помогне да се гарантира правилното залепване на новите плочки.
 5. Не забравяйте да носите защитно облекло и защитно оборудване, като ръкавици, предпазни очила и маска за прах, за да се предпазите от всякакви остатъци или прах, които могат да се отделят по време на процеса на почистване.

Заключение за къртене на плочки.

В заключение, къртене на плочки е процес, който включва няколко стъпки, включително защита на околното пространство, премахване на лепило или фугираща смес и премахване на самите плочки.


Това може да бъде разхвърлян и отнемащ време процес, но отделянето на време, за да го направите правилно, ще ви помогне да осигурите успешна инсталация на плочките и красив завършен продукт.


След като плочките бъдат премахнати, важно е да почистите останалото лепило, фугираща смес или отломки от района, преди да поставите нови плочки.


Не забравяйте да носите защитно облекло и предпазно оборудване през целия процес, за да се предпазите от всякакви отломки или прах.


И после за извозване на строителни отпадъци исползвайте услуга от професионална фирма за къртене, чистене и извозване.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?