Как се прави къртене на бетонна стена

Къртене на бетонна стена със къртач на бетон

Къртене на бетонна стена означава да се помните един от най-старите принципи за кърти чисти извозва: много сила кара нещата да се къртят. Въпреки че методът от старата школа на чук е заменен с електрически къртач за бетон, принципите са все същите. И докато задачата е мръсна и интензивна ръчно, не е нещо, за което трябва да наемете специалист, нито са необходими специални лицензи или изисквания, освен ако не правите къретне на носеща стена.


Подготвителна работа за къртене на стени

Преди да започнете къртене на стени, определете дали е носеща стена или не. Ако поддържа покрив, таван или друга конструкция отгоре, трябва да се консултирате със строителен инженер, за да намерите начин да поддържате покрива и товара отгоре. Ако е самостоятелна стена, можете да стигнете до нея без допълнителна комуникация. И за двата вида стени се уверете, че захранването на електрическите елементи е изключено от кутията на прекъсвача, за да избегнете случайни наранявания.


Подготвителна работа за къртене на стени

Безопасност и предпазни средства при къртене на стени

Необходима е много физическа сила и движение, за да се кърти бетонна стена и обикновена стълба не е достатъчна за задачата. Безопасност трябва да бъде настроено предварително, за да можете да работите на няколко нива и да имате достъп до вашите инструменти, докато работите. Освен това трябва да носите пълен комплект екипировка, за да се предпазите от отломки. Задължителни са предпазни очила, тапи за уши, респиратор с въздушни филтри (не маска за здрач, която не е достатъчна за бетонен прах), риза с дълъг ръкав, панталони, работни ботуши и работни ръкавици. Ако се изкачвате на повече от 3 фута по стълби, използвайте колан за допълнителна безопасност.


Последовательность действия

Проправете си път отгоре надолу, така че гравитацията да работи с вас. За най-добри резултати работете в малки квадрати, навсякъде от 2 до 4 фута в груби размери. Можете да използвате пневматични или електрически ударни чукове и чукови длета, за да подпомогнете процеса на отстраняване, или можете да използвате къртач за бетон, чук, лост и длета. Направите къртене на бетонната стена на малки парчета с предпочитания от вас инструмент и оставете отломките да паднат на земята, докато работите. Игнорирайте всяка арматура, на която се натъкнете, и просто разбийте бетона от метала, докато работите. Така кърти чисти извозва ще стане по-лесно.


Премахване на арматура при къртене на стени

След като стигнете до дъното на стената и сте изчистили всички отломки, ще можете да видите къде арматурното желязо влиза в материала на долната част, който е излят под бетонната стена. Можете да опитате да почукате основата на арматурата с чук, за да я счупите от заглавната част и да я плъзнете навън, но ако това не проработи, можете да използвате ъглошлайф с метално острие, за да отрежете арматурата без изравняване с лицето на бетонния колонтитул.


Премахване на арматура при къртене на стени

Отстраняване на строителни отпадъци след къртене

Бетонните строителни отпадъци се считат за боклук за „чисто пълнене“, което означава, че могат да бъдат изхвърлени в местното съоръжение за управление на отпадъци, ако имате достъп до камион. Като алтернатива можете да наемете контейнер за боклук за срока на вашия проект и да накарате компанията за управление на отпадъците да го направи вместо вас, или можете да наемете изпълнител, който да премахне отломките.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?