Методи за къртене на бетон

Запознай със тези методли преди да звпочнеш къртене на бетон

Ако нуждаете се от къртене на бетон в София - тази статия за вас. Невероятно, почти трайността на простия грим от 3 съставки на бетона е предизвикателство, ако имате задачата да го изкъртите и направите извозване на строителни отпадъци. За да направите къртене на бетон и го премахнете , ще ви трябва здравословен апетит за упорита работа и няколко ключови инструмента, които да ви помогнат. Или веднага проъчвайте услугу кърти чисти извозва. Но ако не искате, тогава продължавайте да четете.


Ще ви преведем през употребата на правилните инструменти за правилните обстоятелства.


  • Преди да започвате раборти по кърти чисти извозва, обадете се на вашия държавен орган за разрешение. И носете предпазни средства, когато използвате оборудване за къртене.
  • Къртач зе бетон. Ако се опитвате да изкъртите бетон с дълбочина 3 инча или повече, къртач за бетон е вашият инструмент. Електрическите единици под наем вероятно ще избият този пропуснат тротоар в края на алеята или малък вътрешен двор.
  • Бетонни отпадъци и извозване. Бетонните строителни отпадъци бързо стават истински тонове. Като част от вашето смятане за къртене му, включете разходите, усилията и оборудването, необходими за отстраняването му. Така че трябва ви камион за извозване на строителни отпадъци.


Инструменти за къртене на бетон

Бетонът може да се намери на всякакви места, като ръбовете на вътрешните дворове или по протежение на основата на сутерен; понякога може да срещнете парчета, заровени в земята от отдавнашно къртене.


Използване на къртач за бетон

къртач за бетон

Решението за успешно къртене, в повечето случаи като този, е къртач за бетон с функция за къртене. Къртач не е перфоратор; те са различни инструменти, които правят подобни неща - въртящият се чук е основно ръчен ударен чук. Докато перфораторите се предлагат в много размери, инструментът с D-образна ръкохватка е с изключителни възможности.


Техните свредла, наречени „железа“ – ефективно разбиват по-малки количества бетон и избиват прекомерното изливане и други топчета от повърхностите с накрайник за стърготини с ширина ¾ инча. 1 ½-инчов накрайник с лопата е фатален за братовчеда на бетона – тънък хоросан – и се справя отлично при отстраняване на плочки от подова настилка. Къртачи за бетон са чудесни за сваляне на стени от CMU (блокове за зидария) блок по блок.


Използване на прът за къртене на бетон

Прът за къртене също може да работи, ако намерите бетон (също мек камък, невероятно плътна глина, корени) в земята, докато инсталирате ограда или пощенска кутия. По същество това е ударен чук, направен от хора.


Той може да създаде линия на разлом в бетон, удар по удар и да бъде ключов играч във вашия инструментариум за къртене на бетон. Слово към мъдрите: Както при всяко оборудване за копаене, носете ръкавици; прътите за копаене са инструменти за правене на мехури. Често това исползват като правят къртене на стени.


Забележка:

Роторните чукове са универсални. Използвайте един, за да пробиете дупки в бетон за рамкиране на сутеренни стени, за настъргване на стар ламиниран паркет, дори за инсталиране на система за намаляване на радона.

Използване на чук за разбиване на бетон

Чуковете почти никога не трябва да се използват на закрито. Забележително изключение са сутеренните плочи в стари къщи, където можете да инсталирате шахта или периметърен дренаж. Сутеренните плочи често са тънки - само един инч бетон върху субстрат като въглищна угарка.


Тук ударен чук или въртящ се чук моментално пробива повърхността, след което може да се забие в мръсотията. За тънък, крехък бетон тъпата сила често е най-добра. Например катог правите къртене на баня. Това е много работа, но ударната вълна на стомана върху бетон се разпада повече за няколко удара, отколкото други инструменти могат да доставят на острия връх на длето.


къртене на бетон

Къртене на бетон с химикали

Има и това, което се нарича експандираща фугираща смес - химически агент, който помага за къртене на бетон. Това най-често исползват при къртене на баня. В зависимост от условията на обекта може да е необходим възвратен чук; въртящ се чук със сигурност. Разбъркайте, изсипете и изчакайте. Фугиращата смес се разширява и разрушава бетона. Планирайте предварително и се консултирайте с инструкциите на производителя за правилна употреба. Но да знаете че този начин на къртене е опасен и по добре да извикате фирма за къртене.


Как да изкъртете колона в бетон

Понякога бетонът пречи, например при премахване и подмяна на поставени в него стълбове за ограда. В тези ситуации често е по-лесно да премахнете няколко инча мръсотия около основата на стълба и след това да отрежете стълба под нивото с бутален трион.


Разбира се, това означава, че подземната част на стълба ще остане пречка. За да избегнете това, където е възможно, изместете оформлението на стълбовете на оградата, така че да можете да копаете нови дупки. Например, започнете с половин панел, вместо с пълен, свързвайки съществуващите местоположения на публикациите. Но тука наистина ще очаква ви много извозване на строителни отпадъци.


Как да изхвърлите бетона

Основните превозни средства за извозване на строителни отпадъци от бетон са ръчна количка или чували. По ирония на съдбата е по-лесно да носите по един във всяка ръка, отколкото да носите само един чувал.


За по-големи проекти можете да помислите за контейнер за боклук под наем. Някои фирми за къртене не харесват бетон в кутиите си, така че не забравяйте да попитате, тъй като може да откажат работата или да настояват да напълните контейнера само частично.


Като алтернатива, местен зидар или озеленител може да бъде в състояние да транспортира бетона и да го рециклира - или дори евентуално да го използва в проект, където се изисква запълване. Но по добьре взимайте услуга кърти чисти извозва и те ще направят всичко за вас.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?