Къртене на бетон, чистене и извозване.

Начини за къртене на бетон.

В предишната статия вече говорихме за някои от най-често срещаните начини за къртене на бетон. В тази статия искаме да ви разкажем за още няколко малко известни, но ефективни начина как може да се кърти бетон.


Къртене на бетон със електрическа дуга

Кърти чисти извозва отваря вратата към разнообразието в работата. Особенно като става въпрос за къртене на бетон.


Максималното качество на къртене се отличава с технологията за къртене на бетон с електрическа дъга, която разтопява композита.


Този метод в услуга кърти чисти извозва често се използва в комбинация с други технологии за къртене. Но ако се планира само частично къретне на бетонната стена, експлозиите не могат да бъдат използвани.

Къртене на бетон със хидротехника и багер

Ако е необходимо да изкъртите основата или нискоетажната сграда, препоръчително е да използвате багер или хидротехнически съоръжения.


Основното предимство на използването на багер: след къртене на конструкцията с кофа, той незабавно изпраща изкъртен бетон до камиони за извозване на строителни отпадъци. Това намалява разходите за къртене.


В София ефективно се използват багери, които са допълнително оборудвани с хидравличен чук. Този инструмент се намира близо до кофата и се захранва от хидравлична система. Помага за къртене на бетонени монолитни конструкции, подземни комуникации от бетон.


Къртене на бетон със хидроробот.

Най-екологичният начин за извършване на къртене на бетонни конструкции с помощта на хидророботи. Такава техника може да работи през целия ден без прекъсване, премахвайки до 2,5 кубически метра на час. м стоманобетонни блокове. И само 2 души са необходими за управление и поддръжка на хидроробота.


Къртене на бетон със експлозия.

Технологията за къретне на бетон монолита с помощта на експлозии може да се използва само ако наблизо няма жилищни сгради и други сгради в експлоатация.


Характеристики на работата по къртене:


  1. наличието на специално разрешение;
  2. точно изчисляване на количеството взривно вещество и правилен избор на площадки за полагането му;
  3. трябва да има работен план, като се вземат предвид мерките за безопасност.

Това е най-скъпият метод за къртене, който често се използва за разрушаване на монолитни бетонни конструкции. Основните му предимства са: минималното време за завършване на работата, старата структура след експлозията се превръща в малки строителни чипове, което улеснява отстраняването й от територията и извозване на строителни отпадъци.


Химически метод за къртене на бетон

Технологията за къртене на бетон е търсена в строителната индустрия. Позволява ви да извършвате къртачни услуги дори на съоръжения, които са в експлоатация. За къртене на бетонни маси се използват специални химически прахове или смеси.


Прахове за кърти чисти извозва

В кърти чисти извозва прахове исползват рядко. Принципът на действие на прахообразните химически продукти е да се увеличи коефициентът на къртене на бетона. Прахът е направен на базата на калциев оксид, който спомага за увеличаване на обема на бетонната маса.


Къртено на бетонна стена с помощта на такъв химически продукт се извършва в следната последователност:


  1. Бетонната основа, която ще се кърти, се подлага на предварително пробиване. Ямите са дупки с диаметър 8 см. Те се правят по цялата равнина на повърхността, която се кърти на всеки 25 см.
  2. От праха се приготвя хомогенна работна смес. За да направите това, продуктът се смесва с вода. Пропорциите, които всеки производител посочва в инструкциите за употреба на продукта.
  3. Готовият реагент се излива в ямките (дупките).
  4. Пълната кристализация на разтвора настъпва за един ден. Той значително увеличава обема си и се кърти монолитния бетон.
  5. След приключване на този процес остава само да се извозят строителните отпадъци от обекта.

Химически смеси за къртене чистене и извозване

Химически смеси за къртене, чистене и извозване, особенно на бетон, се правят на базата на солна киселина, която спомага за омекотяване на монолита. Агресивно решение. Достатъчно е просто да приложите инструмента върху стоманобетонната основа и той ще започне да прониква дълбоко в конструкцията, разширявайки я отвътре.


При използване на химически съединения работниците трябва да спазват установените правила за безопасност и да използват лични предпазни средства.


Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?