Всичко за къртене на бетон

Нашият опит за 23 години тук

Къртене на бетонна плочка

Къртене на бетонни плочи в жилищни сгради в София

При услуга кърти чисти извозва найтрудна е задача - къртене на бетон. Къртене на бетонна плоча и други къртачни услуги, свързани с разрушаване на бетонни подови плочи в жилищни сгради, трябва да се извършват само от квалифицирани специалисти на фирма за къртене, упълномощена за тази работа. Излишно е да казваме, че бетонната плоча, разделяща например подовете, има огромно тегло, следователно неправилното поведение на работниците в процеса на нейното къртене може да доведе не само до нарушаване на целостта на цялата сграда, но и да застраши живота на самия къртач.


ВИДОВЕ БЕТОННИ ПЛОЧИ


Така че професионалните къртачни работи с бетонни плочи трябва да започнат с анализ на работния обект от специалисти и изготвяне на работен план. Бетонните подове могат да бъдат от няколко вида:


 • междуетажна;
 • мазе;
 • таванско помещение.

Въз основа на това се определя вида на работа по къртене на бетон, която може да бъде пълна или частична. Частично къртене на бетонна плоча се извършва в строяща се сграда, когато е необходимо да се монтира стълбище между етажите, без да се къртят други сегменти на сградата.


Пълно къртене на плочата обикновено се извършва, когато цялата сграда е разрушена.

И така, работа по кърти чисти извозва със бетонна плоча започва с факта, че въз основа на изготвения работен план специалистите правят точно и подробно изчисление на действията, а също така отделят време за създаване на укрепления за близките плочи.


Такава работа изисква значително количество техническо оборудване и инструменти, които се определят в зависимост от мястото на къртене и общата специфика на конкретната задача. По правило хидравличните къртачи и чукове са сред основните инструменти за къртене на бетонна плоча.


Ако къртене на бетон предполага частично срутване, често се използва дискова фреза, която осигурява безшумно и бързо отстраняване на определен участък от бетонната плоча.


В случай, че за създаване на плочи е използван силно подсилен бетон, конвенционалното оборудване е незаменима, освен това ще са необходими хидравлични дискови агрегати, както и газово рязане.


По този начин можем да заключим, че къртене на бетонни подови плочи има много нюанси и характеристики. Всяка работа се отличава със своята специфика и тънкости. В зависимост от това се формира редът на работа и се определя набор от необходимо оборудване. Спомнете си, че ако е необходимо, за да къртите бетонната плоча, трябва да се свържете само със специализирани фирми за кърти чисти извозва. Защото ще имате и нужда за почистване и извозване на строителни отпадъци.

Как се кърти бетон

Професионално къртене на бетонова замазка - правилният избор

Къртене на бетон трябва ни при основен ремонт. Тогава на пода може да се наложи премахване на основата под подовата настилка - бетонна замазка. И да знаете, че най-трудното и отнемащо време е къртене на бетонната замазка.

Това е много твърд и издръжлив материал, чието къртене изисква много усилия. И вие също ще се нуждаете от специализирано оборудване (пробивни чукове, къртач за бетон, флекс и др.).


И познаване на характеристиките на процеса. Следователно едва ли има смисъл да се опитвате сами да къртите бетонната основа, много по-правилно е да поверите този въпрос на професионална фирма за къртене.

Кой е най-добрият начин да започнете къртене на бетон?

Къртене на бетонна замазка - трябва да знаете как.

Ако се нуждаете от къртене на бетон - първо трябва да се свържете с специалисти в кърти чисти извозва. Можете да изпратите заявление чрез формата на нашия уебсайт, да пишете на мениджъра на WhatsApp или да се обадите на 0882099977. Това ще ви позволи да получите предварителна оценка за къртачни услуги.

Най-добрият вариант е да започнете, като говорите с експерти от наша фирма за къртене. Те ще ви посъветват, ще отговорят на вашите въпроси, ще направят предварителна оценка. За да се свържете с нас, просто попълнете формата на уебсайта, пишете ни в WhatsApp или се обадете на 0882099977


Цената на къртене на бетон и бетонната замазка зависи от нейната дебелина и наличието на армировка. Посочената цена ще Ви бъде обявена от наш специалист по измерване след оглед на обекта и изготвяне на окончателна оценка (безплатно е). Всичко това ще отнеме не повече от 15-20 минути по всяко удобно за вас време.

Процесът на къртене на бетон в нашата фирма за къртене

Основни моменти за къртене на бетон

Къртене на бетонната замазка се извършва с помощта на  къртач за бетон и диамантено рязане. Това е много силен процес, така че е необходимо предварително да предупредите съседите за извършването на работи за кърти чисти извозва. Важно е да знаете, че работата с това ниво на шум е разрешена да се извършва от понеделник до събота (от 9-00 до 13-00 и от 16-00 до 19-00).


Често през бетонната замазка преминават скрити комуникации - електрически проводници, водоснабдителни или отоплителни тръби и др. Ако клиентът има план за местоположението на такива комуникации, желателно е да го предостави. Освен това всички системи, които могат да преминат през пода, трябва да бъдат деактивирани предварително.

Къртене на бетонна замазката се извършва в следния ред:


 1. Предварителен етап. От помещенията се отстранява всичко, което може да попречи на работи по кърти чисти извозва (мебели, домакински уреди, предмети от интериора и др.). Старата настилка, ако има такава, също се отстранява.
 2. Отваряне на комуникации. С помощта на инструмент с ниска мощност и много внимателно скритите комуникации се освобождават от бетона. Това е необходимо, за да ги предпазите от повреда по време на къртене на бетон.
 3. Къртене на бетонен под. Започвайки от най-отдалечената от входа стена, последователно къртиме и премахваме замазката в цялата стая. За целта се използва подходящ по мощност и функционалност инструмент в зависимост от дебелината на бетонния слой и наличието на армировка. При наличие на армировка могат да се използват машини за диамантено рязане.
 4. Извозване на строителни отпадъци, почистване на стълбищна клетка и в асансьора. Събраните в чували бетонови парчета се изнасят на улицата и се извозват със строителен контейнер. След това почистваме изсипаните боклуци във входа и в асансьора.
 5. Предаване на обекта с извършената работа на клиента, подписване на акта за приемане и плащане.

При значително количество къртене, което отнема няколко дни, нашите служители, по искане на клиента, могат да изпращат ежедневен фотоотчет за цялата работа по кърти чисти извозва. В деня преди края на работата майсторът се обажда на клиента, за да се договорят за времето на предаване и приемане.

Къртене на бетонна замазка: рискове и характеристики

Какви нюанси за къртене на бетонна замазка

Къртене на бетонна замазка нуждае се от работата на мощно оборудване и сложни къртачни дейности. Защото бетонна амазка, изработена от бетонов състав, е много издръжлива. Опитът да разрешите такъв проблем сами или да използвате евтина работна ръка може да доведе до много проблеми.


Грешките при къртене на бетон често водят до повреда на вградени в бетон електрически кабели, водопроводни и канализационни елементи, тръби и радиатори. Затова задължително трябва да поръчате фирма която ви направи професионална услуга за кърти чисти извозва.

Без подходящ опит е трудно да изберете правилния инструмент за случая и не всеки има инструменти за диамантено рязане или рязане на шевове, маломощни и мощни къртачи за бетон.


Ако изберете недостатъчно мощен инструмент, тогава работата може да се забави неоправдано във времето. Изборът на прекалено мощен къртач понякога завършва с повреда на подовата плоча, върху която се появява дупка на съседите отдолу.


С една дума, къртене на замазка от бетон определено не толерира аматьорски подход. Тука задължително трябва фирма за къртенекоято направи професионално и безопасно къртене на бетон, а след това перфектно почистване и евтино извозване на строителни отпадъци.

Къртене на бетон в София. 4 начина.

4 начина към къртене на бетон.

Къртене на бетон се отнася до процеса на разрушаване или премахване на бетонни конструкции или елементи, като стени, подове или основи. Има няколко метода за къртене на бетон, включително:

1.Къртене с къртач за бетон. Това включва използването на къртач, пневматичен инструмент, който нанася силни удари по повърхността на бетона, което го кара да се разпадне. В услуга кърти чисти извозва този метод исползва най-често.

2.Рязане с диамантен диск. Този метод използва диск с диамантено покритие за рязане на бетон. Често се използва, когато са необходими прецизни срезове, като например при къртене на бетонни стълбове или греди.
3.Хидроразрушаване. Този метод включва използване на водни струи под високо налягане за кърти бетон. Често се използва, когато бетонът трябва да бъде отстранен, без да се повреди основната структура.

4.Експлозивно разрушаване. Този метод включва използване на експлозиви за къртене на бетон. Често се използва, когато големи бетонни конструкции трябва да бъдат премахнати бързо и ефективно. Този метод хубав ама в кърти чисти извозва исползва не често защото скъп,

Важно е да се отбележи, че къртене на бетон може да бъде опасен и сложен процес, изискващ специализирано оборудване и опит. От съществено значение е да се спазват всички необходими предпазни мерки и разпоредби, за да се гарантира, че процесът на кърти се извършва безопасно и ефективно.

Къртене със къртач за бетон.

1-ят метод за къртене на бетон

Къртене със къртач на бетон е често срещан метод, използван за къртене на бетон. Това включва използването на къртач, който е пневматичен инструмент, който нанася силни удари по повърхността на бетона, което го кара да се разпадне.

Къртач за бетон обикновено се управлява от обучен професионалист и може да се използва за къртене на големи площи от бетон, като подове или стени. Къртене със къртач обаче може да бъде шумно и да генерира много прах, така че е важно да използвате подходящо оборудване за безопасност, като защита на ушите и маски за прах, когато използвате този метод.

Рязане на бетон с диамантен диск.

2-я метод за къртене на бетон

Рязането на бетон с диамантен диске метод, използван за къртене на бетон и други материали, които изискват прецизни срезове. Той използва диск с диамантено покритие, която се изтегля през бетона, създавайки чист, прецизен разрез. Този метод често се използва в кърти чисти извозва при демонтиране на бетонни стълбове, греди или други конструкции, където прецизността и точността са от съществено значение.

Рязането с диамантен диск също често се използва, когато конструкцията трябва да бъде изрязана в определена форма или размер. Този метод отнема повече време от къртач за бетон, но е по-прецизен и ефективен вариант, когато се изискват прецизни срезове. Освен това е по-малко шумен и генерира по-малко прах, което го прави подходящ вариант за проекти за къртене на закрито. После трябва да направите извозване на строителни отпадъци.

Разбиване на бетон.

Най-лесен начин.

Разбиването на бетон може да бъде трудна задача, но има няколко начина да я улесните. Ето няколко опции:

 1. Използване на чук за бетон. Чук трябва да бъде тежек чук за бетон, който може да се използва за разбиване на бетон. Можете да го използвате, за да удряте бетона многократно, докато се разпадне.
 2. Използване на къртач за бетон. Възвратният къртач е електроинструмент, който използва възвратно-постъпателно движение за разбиване на бетон. Той е по-ефективен от чук и може да се наеме от повечето магазини за хардуер.
3.Използване на трион за бетон. Трионът за бетон е електрически инструмент, който използва кръгло острие за рязане на бетон. Може да се използва за извършване на прецизни срезове или за отстраняване на големи участъци от бетон.

4.Използване на химически къртач за бетон. Химическият къртач за бетон е вид продукт, който може да се излива върху бетон, за да го отслаби и да улесни разпадането му. Тези продукти могат да бъдат намерени в повечето магазини за хардуер.

Не забравяйте, че когато разбивате бетон, е важно да носите предпазни средства като ръкавици, защита на очите и маска за прах, за да избегнете нараняване и вдишване на вреден прах. Повече за разбиване на бетон прочетете в нашия статия.

Кърти бетон в София

Примери за къртене на бетон

За кърти бетон в София в строителството обикновено се използва специализирано оборудване, като къртач за бетон или трошачка за бетон или пулверизатор. Ето пример как може да работи този процес:

 1. Кърти бетон. Преди може да направите къртене на бетон, съществуващата конструкция трябва да бъде разрушена. Това може да включва използването на тежко оборудване, като багери или булдозери, за отстраняване на бетонната плоча или конструкция. В фирми коите правят кърти чисти извозва трябва да бъде всичко това
 2. Сортиране на бетон. След като кърти бетон, той се сортира, за да се отстранят всякакви замърсители, като арматура или други метални отпадъци.
 3. Раздробяване на бетон. След това сортираният бетон се раздробява с помощта на къртач за бетон или бетономелачка или пулверизатор. Това оборудване е проектирано да разгражда бетона на по-малки парчета, които след това могат да се използват като основен материал или за други строителни цели.
4.Сортиране и пресяване на бетон. След като бетонът бъде натрошен, той може да бъде сортиран и пресят, за да се раздели на различни размери. Това позволява натрошеният бетон да се използва за различни строителни приложения, като пътна основа или материали за озеленяване.
5.Транспортиране и изхвърляне. Накрая, натрошеният бетон може да бъде транспортиран до строителна площадка или съоръжение за рециклиране, където може да се използва или изхвърля по отговорен за околната среда начин. Извозване на строителни отпадъци това е задължително след къртене на бетон.

Като цяло, процесът на кърти бетон в строителството включва специализирано оборудване и внимателно сортиране и пресяване, за да се гарантира, че полученият материал е подходящ за използване в различни строителни приложения.

Цени бетон в София

Цени на бетон и за къртене на бетон. От какво зависи.

Трудно да кажем цените в реално време за бетон в София, тъй като те могат да варират в зависимост от няколко фактора, като местоположение, пазарни условия и търсене. Можем обаче да ви предоставя обща информация, която може да е полезна.


В София цената на бетона обикновено се измерва като обем, в кубични метри (m³) и може да варира от приблизително 80 лв./м³ до 150 лв./м³, в зависимост от вида на бетона, местоположението и други фактори.


Цената на бетона също може да варира в зависимост от вида на проекта. Например, ако трябва да излеете голям обем бетон за фундамент или подпорна стена, цената на m³ може да бъде по-ниска, отколкото ако трябва да излеете по-малък обем бетон за алея или вътрешен двор.


Винаги е най-добре да се свържете с местни доставчици или изпълнители, за да получите по-точна информация за цените въз основа на конкретните нужди на вашия проект.

Разходите за къртене на бетон също могат да варират в зависимост от няколко фактора, като размера на конструкцията, местоположението, необходимото оборудване и вида на бетона.


Кретене на бетон е трудоемък процес, който включва разбиване на конструкцията на по-малки части, които могат да бъдат извадени от обекта. Разходите за кърти чисти извозва могат да включват разходи за труд, такси за наем на оборудване, такси за изхвърляне и всякакви допълнителни разходи, които могат да възникнат по време на процеса.


Освен това, ако бетонната конструкция съдържа опасни материали като азбест или олово, цената на къртене на бетон може да бъде по-висока поради необходимостта от специализирано оборудване и методи за изхвърляне.


Като цяло цени за къртене на бетон могат да бъдат значителни разходи в строителен проект и е от съществено значение да се предвиди съответният бюджет. Винаги е най-добре да се консултирате с местни изпълнители или фирми за кърти чисти извозва, за да получите по-точна оценка въз основа на вашите конкретни нужди на проекта.

Къртене на бетонни огради

Къртене на бетонни огради обикновено включва следните стъпки:


 1. Подготовка. Преди да кърти оградата, трябва да се уверите, че зоната около оградата е свободна от всякакви препятствия или отломки, които могат да попречат на процеса. Може също да се наложи да получите всички необходими разрешителни за кърти чисти извозва дейности, ако оградата се намира на обществена собственост.
 2. Безопасност. Важно е да носите подходящи лични предпазни средства (ЛПС) по време на процеса на демонтиране. Това може да включва предпазни очила, ръкавици и каска. Трябва също така да се уверите, че всички странични наблюдатели са на безопасно разстояние от работната зона.

3.Инструменти. Ще ви трябват подходящи инструменти, за да кърти бетонна оградата. Това може да включва къртач за бетон, ударен чук или трион за бетон в зависимост от размера и вида на оградата. Може да се нуждаете и от лост или длето, за да премахнете всички упорити парчета.

4.Кърти. Започнете с премахване на всякакви капачки на стълбове за порти или огради. След това използвайте подходящия инструмент, за да разбиете бетонните секции на оградата. Ако използвате къртач за бетон или трион за бетон, работете бавно и внимателно, за да избегнете повреда на съседни конструкции или съоръжения. След като бетонните секции са разбити, използвайте лост или длето, за да отстраните всички останали парчета и да почистите района.

5.Изхвърляне. Бетонните парчета могат да бъдат изхвърлени на депо или рециклирани, ако е възможно.


Важно е да се отбележи, че къртене на бетонна ограда може да бъде опасен и трудоемък процес и може би е най-добре да наемете професионален изпълнител за кърти чисти извозва, който да гарантира, че работата се извършва безопасно и правилно.

Къртене на външни бетонни стени

Къртене на външни бетонни стени в строителството може да бъде сложен и потенциално опасен процес, така че е важно да следвате правилните протоколи за безопасност в кърти чисти извозва и да използвате правилните инструменти и оборудване. Ето основните стъпки за къртене на външна бетонна стена:


 1. Получете необходимите разрешителни за кърти чисти извозва. Преди да започнете каквато и да е работа по кърти, е важно да получите необходимите разрешения от местните власти и компаниите за комунални услуги. Това може да включва представяне на план за къртене и получаване на одобрение от строителни инспектори.
 2. Подгответе зоната за кърти. Почистете зоната около стената от всякакви препятствия или отломки, които биха могли да попречат на процеса на къртене. Издигнете предпазна ограда около периметъра на работната зона, за да защитите работниците и минувачите.
 3. Отстранете всички опасни материали. Ако стената съдържа опасни материали, като азбест или оловна боя, те трябва да бъдат безопасно отстранени, преди да може да започне кърти чисти извозва.

4.Използвайте подходящи инструменти и оборудване. В зависимост от размера и дебелината на стената, може да се наложи да използвате тежки машини като багер за разрушаване, къртач за бетон или трион за бетон. Носете подходящи лични предпазни средства като каски, предпазни очила и тапи за уши.

5.Започнете къртене на бетонна стена. Започнете с разбиване на горния слой на бетона с помощта на къртач за бетон или трион за бетон. След като направите дупка в стената, използвайте багера, за да разбиете бетона на управляеми парчета, които могат да бъдат премахнати от площадката.

6.Изхвърляне на строителни отпадъци. Организирайте изхвърлянето на всички отломки и отпадъчни материали в съответствие с местните разпоредби за кърти чисти извозва.

7.Огледайте и подгответе района за ново строителство. След като стената бъде премахната, проверете района, за да се уверите, че мястото е чисто от отломки и безопасно за започване на ново строителство.


Обърнете внимание, че горните стъпки са общи насоки и че конкретните стъпки и протоколи за безопасност ще варират в зависимост от размера и сложността на проекта. Препоръчително е да се консултирате с квалифициран строителен предприемач или инженер в кърти чисти извозва, преди да се опитате да правите къртене на външна бетонна стена.

Свържете се с нас
Готови сме да обсъдим всяка поръчка индивидуално за да имате най-добрите условия за Вашия проект
или оставете заявка и ние ще се свържем с Вас в рамките на 10 минути
Оставете своя телефон и ние ще се свържем с Вас
Искате да знаете цената на вашата работа?